Sådan tilslutter du Ethernet-netværksenheder, når du designer et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller hver enhed, som du vil oprette forbindelse til dit netværk for en netværksadapter, også kaldet et netværkskort eller et NIC-kort. Til din bærbare computer har du brug for en trådløs netværksadapter. Hvis en computer har et kablet NIC-kort, skal du bruge Ethernet-kablet tilstrækkeligt langt til at nå routeren. En anden mulighed er at erstatte det kablede NIC-kort med en trådløs.

2.

Vælg en netværksrouter. Routere kommer i kablede og trådløse versioner. For vores eksempel vil en fireports trådløs router give dig fleksibilitet til udvidelse og evnen til at bruge den bærbare computer i hele dit hjem.

3.

Få separate Ethernet-kabler til hver kablet netværksenhed, herunder routeren.

4.

Luk alt dit udstyr. Træk netledningen til dit modem. Sluk for stationære computere og bærbare computere. Fjern Ethernet-kablet fra bagsiden af ​​familiedatamaskinen, og sæt det i WAN-porten (eller Internet eller WLAN) på din router. Tilslut den anden ende af dette kabel til modemet.

Slut den ene ende af et nyt Ethernet-kabel til port nummer 1 på routeren, og sæt den anden ende i NIC-kortet på din familiecomputer. Kør det andet Ethernet-kabel fra port nummer 2 på routeren til NIC-kortet på din computer. Dine Ethernet-netværksenheder er nu forbundet.

5.

Slut netledningen til modemet. Vent 30 sekunder og sæt routerens ledning i. Genstart familiecomputeren og følg producentens instruktioner for at konfigurere routeren. Brug computerens hjælp og supportfiler til instruktioner om, hvordan du konfigurerer kontormaskinen og den bærbare computer til at oprette forbindelse til dit nye netværk.

Tips og advarsler

  • Kategori 5e Ethernet-netværkskabler er de mest populære kabler til hjemmenetværk og kommer i varierende længder.
  • Slut en printer til en af ​​dine computere og alle computere på dit netværk kan udskrive til det.
  • Xbox og Playstation 2 er eksempler på andre enheder, som du kan oprette forbindelse til dit netværk og spille spil via internettet.
  • De fleste trådløse netværks routere har porte til at forbinde kablede netværksenheder. Det modsatte er ikke sandt. Kablede netværks routere kan ikke oprette forbindelse til trådløse netværksenheder.
  • Hvis der opstilles et modem og en router for tæt på hinanden, kan det nogle gange forårsage forstyrrelser. Placer din router 1 til 3 meter fra modemet.
  • Et af de sidste trin i opsætningen af ​​dit LAN (lokalnetværk) forbinder Ethernet-netværksenheder. Det første skridt i design af dit LAN er at afgøre, hvor de skal placeres. Lad os sige, at du har en computer, der allerede er forbundet til internettet via DSL eller kabelmodem. Vi kalder dette familiecomputeren. Du vil nu oprette et netværk, så en hjemmekontor computer og en bærbar computer vil også have højhastigheds internetadgang.