Sådan undgås malware i falsk UPS Email

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller dine internet sikkerhedsindstillinger. Før du går online, skal du kontrollere dine internet sikkerhedsindstillinger for at sikre dig, at alle dine antivirus- og anti-malware-definitioner er opdaterede. Hvis internet-sikkerhedsdatabaser er forældede, skal du opdatere databasen, før du surfer på internettet og kontrollerer din e-mail. På denne måde kan du forhindre potentielle vira, trojanske heste eller andre stykker malware fra at komme ind på din computer.

2.

Undgå at åbne intetanende e-mails fra UPS. Medmindre du er 100 procent sikker på, at e-mailen er fra UPS, skal du ikke åbne den. Slet emailen på en gang og ring til nærmeste UPS-kontor for at kontrollere potentielle pakker. Mange gange vil UPS-drivere forlade en notat på hoveddøren, hvis du har en potentiel pakke, der venter på dig, og chaufføren kunne ikke forlade det lige uden for døren.

3.

Læs e-mail-adressen. Er e-mail-adressen fra UPS? Tidligere forsøg på at sende trojanere og malware ved hjælp af falske UPS-e-mails blev sporet tilbage til et domæne i Rusland. Hvis du allerede har åbnet e-mail ud af nysgerrighed, så tjek e-mail-adressen for at forsikre dig selv om, at den ikke er fra UPS og slet straks beskeden.

4.

Undgå at klikke eller downloader vedhæftet fil. Den vigtigste måde at malware ind i din computer er ved at downloade den. Derfor skal du ikke downloade nogen vedhæftede filer fra UPS til din computer, især hvis de er angivet som forsendelsesetiketter. Du behøver ikke forsendelsesetiketter for at kunne kræve en pakke, især når pakken sendes til dig. Forsøg ikke at åbne eller downloade vedhæftet fil, fordi det kan have et ondskabsfuldt stykke malware gemt i vedhæftet fil.

5.

Slet emailen med det samme. Hvis du ikke har slettet UPS-e-mailen, skal du slette den nu og tømme papirkurven i din indbakke. På den måde kan du undgå risikoen for at klikke på e-mailen og eventuelt downloade malware ved et uheld at klikke på vedhæftet fil.

6.

Kør en virusscanning. Bare for at sikre, at du ikke fangede noget, kør en virusscanning. Dette er især vigtigt, hvis du tilfældigt downloader malware til din computer.

Tips og advarsler

  • Hvis du forventer en pakke, skal du ringe til UPS. < / li>
  • Hentning af vedhæftet fil kan inficere din computer med malware.
  • Send ikke e-mailen til nogen anden.
  • Falske e-mails, der hævder at være fra UPS, fylder indbakkerne af uanvendte brugere. E-mailen kan hævde, at UPS ikke kunne levere en pakke på grund af en forkert postadresse. E-mailen beder derefter modtageren om at udskrive den vedhæftede forsendelsesetiket for at kræve deres pakke. I virkeligheden indeholder vedhæftet fil et ubehageligt stykke malware-især en trojansk-der kan kopiere sig selv til din computer. Hvis du har modtaget denne e-mail, eller du er bekymret for potentielt at modtage den, skal du tage følgende trin: