Sådan vælger du trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem den trådløse standard, du har brug for. Forskellige trådløse routere understøtter forskellige trådløse standarder som 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11n (nyeste). Husk at hver af disse standarder kan variere i transmissionshastighed, frekvens, båndbredde eller endda bagudkompatibilitet. Hvis du vil læse mere om detaljerne, skal du se linket i slutningen af ​​denne artikel.

2.

Kontroller kompatibiliteten af ​​dine eksisterende enheder som netværkskort (eller NIC), mobile enheder eller andre netværksenheder, og sørg for, at de kan oprette forbindelse til den trådløse router, som du vil købe. Planlæg din implementering grundigt, fordi hvis du har købt en trådløs enhed, der ikke understøtter dine eksisterende trådløse enheder, vil det koste dig meget.

3.

Bestem hastighed og frekvens, som du behov for dit netværk. At købe en super hurtig trådløs router er ikke praktisk, hvis dit trådløse netværk ikke kan understøtte den maksimale transmissionshastighed. For frekvens skal du tage højde for at 5GHz-båndet er mindre støjende end 2,4 GHz, men afstanden er også betydeligt kortere. Dette er meget vigtigt, især hvis dine netværk er langt fra hinanden.

4.

Den sidste men ikke mindst er trådløs sikkerhed. Gå til trådløse routere med firewall-funktion, kryptering på højere niveau eller filtrering (IP, URL eller MAC-adresse). Trådløs teknologi har eksisteret i årtier, men årsagen til at den ikke blev populær med det samme skyldes sikkerhedsproblemer. Det er derfor, du skal tage trådløs sikkerhed alvorligt, og at have mange sikkerhedsniveauer bør altid være en del af overvejelsen, når du vælger en trådløs router.

De mærker, der dominerer det trådløse routermarked, er Linksys eller Cisco, D-Link og Netgear. Disse router mærker er også meget robuste, så hvis du vil spare penge, er det en god mulighed at købe brugte trådløse routere.

Routere er netværksenheder, der giver forbindelse mellem to forskellige LAN (Local Area Network), som kan være dit hjemmenetværk og internettet eller to separate kontorer. Når en router har indbygget trådløs funktion, kan den også fungere som et trådløst adgangspunkt. At vælge en trådløs router, der passer til dig, er måske ikke let, da der findes mange forskellige trådløse router-modeller i dag.

Her er hvordan man vælger en trådløs router.