Hvordan kan jeg se, hvis Keylogger er på mit skrivebord?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Registrering af hardware Keyloggers

Hardware keyloggers er nok det nemmeste at få øje på, da du kan finde dem bare ved at kigge på den USB eller PS / 2-port, som tastaturet tilsluttes. Hvis der er noget mellem dit tastatur og den faktiske port, så kan det være en keylogger. På en bærbar computer er det typisk vanskeligere at installere en hardware keylogger, da hver tomme af en bærbar etui er fyldt med dele. Produkter eksisterer dog, og den eneste måde at få øje på en af ​​disse keyloggers er at trække din bærbare computer fra hinanden og se på, hvor tastaturet forbinder til bundkortet for at se om der er noget i midten af ​​forbindelsen.

Software Keyloggers

Software keyloggers er sværere at finde og vil ofte integrere sig i dit system. Heldigvis, hvis du bruger Windows, har Microsoft et værktøj kaldet Windows Defender, der kan hjælpe med at få øje på kendte keyloggers. Med et lavt niveau keylogger kan du normalt se det på listen over processer, din computer kører i øjeblikket. For mere avancerede eller brugerdefinerede keyloggers er der et antivirusprogram kaldet ThreatFire (tidligere kendt som CyberHawk), der synes at være mest dygtig til at spotte og eliminere de mere tekniske keyloggers på markedet.

Sejle Keyloggers

Til nederlag keyloggers, der er en ansøgning fra QFX Software kaldet KeyScrambler, der vil scramble dine nøgleslag, før de indsættes i en tekstboks gør det næsten umuligt for en software keylogger data til at være forståelig senere.

Der er også den klassiske metode til åbning af en tekstfil og indtastning af tilfældige tegn, før du klikker på en indtastningsskema og indtaster et tegn på et kodeord. Alternativ mellem nonsens i tekstfilen og indtastningsskemaet for hvert tegn gør stort set det samme som KeyScrambler bortset fra det er ikke automatiseret. Keyloggers er en af ​​de største trusler mod informationssikkerhed, da de kan omgå næsten alle former for sikkerhed ved at indsamle log-in-oplysninger og adgangskoder lige på overfladen og i realtid --- selvom informationen er krypteret.