Sådan Wire en Cat5 Modular Plug

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mål ud og skær mængden af ​​cat5-kabel, du har brug for, så mindst to eller tre ekstra tommer på hver ende til montering af de modulære stik.

2.

Brug dine ledningsskærere til at fjerne en tomme af kabelisoleringen og udsætte ledninger med farvelokeret isolering inde i det større kabel. Fjern ikke isoleringen på de indvendige ledninger.

3.

Slå ledparene af hvis de flettet sammen. Ret trådene ud, så de er i en linje side om side. Organiser dem efter farve fra venstre mod højre ved hjælp af følgende mønster: orange-hvid, orange, grøn-hvid, blå, blå-hvid, grøn, brun-hvid og brun.

4.

Trim ledningerne til en længde på en halv tomme ved hjælp af dine wire cutters. Sørg for, at trådens ender er af samme længde, og at ledningerne stadig er i samme rækkefølge.

5.

Hold cat5 modulpluggen med klipset vendt nedad . Hold kablet tæt, indsæt ledningerne helt i stikket. Du vil føle en vis modstand, men ledningerne skal gå helt ind i stikket.

6.

Sørg for, at der ikke er synlige ledninger synlige; Den afskårne del af kabelisoleringen skal være indeni af modulpluggen. Brug RJ45-krympeværktøjet til at krympe kablet og stikket sammen.

7.

Gentag ledningsprocessen i den anden ende af kablet, hvis det er nødvendigt.

Tips og advarsler

  • Der er faktisk to ledningsordrer, der vil fungere i cat5 modulære stik; den ovenfor nævnte er kendt som '568-B' og er den mest almindelige. Den anden ledningsordre '568-A' arrangerer ledningerne fra venstre mod højre i følgende rækkefølge: grøn-hvid, grøn, orange og hvid, blå, blå-hvid, orange, brun og -hvide og brune. De to ledningsordrer skal være udskiftelige i næsten alle tilfælde.
  • Kategori 5-kabler, mere almindeligt kendt som 'cat5-kabler' eller blot 'Ethernet-kabler', er en af ​​de mest anvendte komponenter i oprettelsen af ​​lokale netværk. Selv om du kan købe kabler med forudindstillede længder på computer specialitet og stormagasiner, kan de være for lange eller for korte til dine behov. Hvis det er tilfældet, kan du købe spole af cat5-kabel og skære dem til den længde, du har brug for, selvom du skal montere de modulære stik på hver ende af kablet selv; Den samme proces kan også bruges til at reparere beskadigede kabler, der har brug for nye stik. Kabelføring cat5 modulære stik er en simpel opgave, der kun tager et par minutter.