Sådan bruger du en USB-port til at køre din bærbar computer gennem en mobilbærer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontakt din mobilnetudbyder og spørg dem, om de understøtter tethering eller opkald til netværk fra din mobiltelefon. Du vil høre et af tre mulige svar:

'Ja, for et ekstra gebyr.' Gebyrer varierer mellem $10 og $50 pr. Måned over dine eksisterende mobiltelefonafgifter, afhængigt af din udbyder og plan.

'Det er muligt, men det understøttes ikke.' I denne situation kan du muligvis opsætte tethering som et gør-det-selv-projekt, men det vil kræve forskning på internettet for at afgøre, om det er muligt på din telefon.

'Nej, det er en overtrædelse af dine servicevilkår. ' I dette tilfælde er din mobiltelefon sandsynligvis blokeret fra tethering.

2.

Hvis du ikke har en kompatibel enhed, er den nemmeste måde at levere mobile internetdata til din bærbare computer er med en Mi-Fi enhed, der er tilgængelig fra januar 2010 fra enten Verizon eller Sprint. Dette bruger 802.11 trådløst netværk, ikke USB-tethering, men hvis du bliver nødt til at bruge penge på hardware og månedlig service, er det ofte en enklere løsning.

3.

Hvis din carrier understøtter USB-tethering, tilmelde dig planen og bede kundesupport om at give din telefon til opkaldsnetværk. I nogle tilfælde kan de gå igennem trin for at tage telefonen til at aktivere tjenesten.

4.

USB-opkaldsnetværk er indbygget i Windows-operativsystemer, men ikke i Macintosh OS. Macintosh-computere kan gøre Bluetooth DUN, men kræver tredjeparts software til USB DUN. I begge tilfælde kan din udbyder tilbyde software, der automatiserer processen på den bærbare computer. Spørg din operatør, hvis de har sådan software, hvilket vil spare dig for vanskeligheden ved en manuel installation. Ellers spørg din udbyder hvilke indstillinger der skal bruges; Du skal bruge et telefonnummer (ofte '# 777'), et brugernavn og et kodeord.

5.

Når DUN-indstillinger er konfigureret, skal du ikke konfigurere dem igen; Du skal blot forbinde din mobiltelefon via USB til din bærbare computer og vælge din mobiltelefon som din netværksforbindelse, når du skal starte en ny internet session.

Du kan forbinde din bærbare computer til internettet via en mobiltelefon dataforbindelse afhængigt af hvilken mobiltelefon du bruger, og om din udbyder tillader denne service. Kun visse hardwaremodeller af mobiltelefon kan bruges til denne form for forbindelse, så det kan være nødvendigt at opgradere din telefon til at gøre dette. Denne type netværk kaldes 'tethering' eller 'dial-up networking (DUN)'.