Sådan forbedres trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skift din fysiske placering i forhold til routeren. Jo tættere jo bedre; trådløs signalstyrke falder af med afstand. Når du bruger et offentligt hotspot, kan det være svært at se, hvor routeren er. Gå rundt i rummet, du er i, se din trådløse signalmåler; Du bør finde nogle steder, hvor signalet er stærkere end andetsteds.

2. Undgå mikrobølgeovne. Mikrobølger opererer på samme tid som trådløse netværk, og mange ældre ovne lækker mikrobølger. Disse er ikke stærke nok til at forårsage en sundhedsfare for mennesker (eller at være synlige overhovedet), men de er langt mere energiske end trådløse netværkssendelser. Hvis du er i nærheden af ​​en lækker mikrobølgeovn, er der intet du kan gøre undtagen at flytte; Når det er i drift, kommer det trådløse netværk til et pludseligt stop.

3.

Forbedre dine antenner. Alle trådløse enheder er afhængige af antenner til at hente trådløse signaler og sende data tilbage til routeren. Disse er ofte placeret i bærbar computerens skærmhus; undertiden skifter vinklen på skærmen kan forbedre trådløst signal. Du kan købe eksterne antenner til din bærbare computer, men disse kan være meget dyre. Du kan også prøve et trick, der kun vil lejlighedsvis fungere: Vedhæft en ledning til din bærbare computer og lad det dingle. Tråden kan fungere som en antenne for at forbedre radiosignalet.

4.

Prøv en anden kanal. Hvis du er administrator af den trådløse router, kan du ændre den trådløse kanal til en, der har færre trafik. De tre bedste kanaler til brug er 1, 6 og 11; disse har den mindste overlapning. Din router har sandsynligvis defaulted til en af ​​disse tre; Prøv de to andre og se, om din forbindelse forbedres.

5.

Opgrader dit udstyr. Ældre trådløs udstyr er begrænset til 802.11b hastigheder, ca. 11 megabit per sekund ved dets teoretiske maksimum. 802.11g opererer ved 54 megabit per sekund, mens 802.11n kan nå hastigheder på 400 megabit per sekund. For at se disse forbedringer skal du forbedre din hardware i routeren og din bærbare computer. Se din dokumentation for at se, hvilken version du aktuelt kører.

Trådløse netværk kan blive forringet af mange fysiske og netværksmæssige problemer, hvoraf nogle let kan løses. Trådløst netværk er afhængig af radiobølger, så de samme ting, som kan forhindre fjernsyn eller radio modtagelse, kan også forårsage problemer med trådløst. Nogle fejlfindingstrin kræver, at du har administrativ eller fysisk adgang til den trådløse router, du bruger, men andre teknikker kan implementeres på din bærbare computer eller håndholdte enhed.