Sådan konverteres webadresse til nummer-id'er

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør' fra menuen. Indtast 'cmd' i den viste tekstboks. Hvis du har ældre operativsystemer som Windows 98 eller 95, skal du indtaste 'command' i tekstboksen. Dette åbner Windows-kommandoprompten.

2.

Indtast 'ping' i kommandoprompten. Dette viser den korrekte syntaks for kommandoen og valgmulighederne.

3.

Indtast 'ping u0026 lt; domain\_name u0026 gt;' ind i kommandoprompten. Udskift 'u0026 lt; domain\_name u0026 gt;' med den hjemmeside, du vil se. Dette konverterer domænenavnet til den numeriske IP-adresse.

4.

Se resultaterne. Den første linje med resultater viser den numeriske IP-adresse for hjemmesiden. Dette er den unikke adresse, der er tildelt domænet.

De numeriske id'er, der er knyttet til et venligt domænenavn, kaldes IP-adresser. Disse adresser er unikke for hvert website domæne. IP-adressen er placeringen af ​​hjemmesiden, så uden din browser kan du ikke finde den hjemmeside, du indtaster i navigationslinjen. Du kan finde ud af IP-adressen til et websteds venlige domænenavn ved hjælp af en kommando i DOS-prompt kaldet 'ping'. Denne kommando oversætter domænenavnet og viser IP-adressen.