Sådan kopieres trådløse internetindstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller internetforbindelsesindstillingerne for en computer, der allerede er tilsluttet det trådløse netværk. I Windows kan du gøre dette ved at gå til 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværk og Internet' og højreklikke på den trådløse forbindelse. Vælg 'Egenskaber' og derefter 'TCP / IP' fanen. På en Apple-computer skal du gå til 'Systemindstillinger' og derefter 'Netværk' og klikke på 'AirPort' -forbindelsen. Klik derefter på 'Avanceret' knappen og 'TCP / IP' fanen. Bemærk, at hvis denne computer er indstillet til enten 'Automatisk konfiguration' eller 'Brug DHCP', behøver du ikke manuelt at konfigurere den anden computer. Dette netværk er konfigureret til automatisk at oprette forbindelse til nye computere på netværket, og det vil opsætte internetindstillingerne efter behov.

2.

Skriv de tre tal, du ser i dette vindue. Den første vil sige 'IP-adresse', og den vil blive fulgt af fire tal fra 0 til 255, adskilt af perioder. Dette kaldes en 'Dotted Quad Address', og den bruges til at lokalisere hver computer på internettet. Den anden er mærket 'Subnet Mask' eller 'Network Mask' og vil se ud som denne: 255.255.255.0. Bemærk den tredje del af dette tal kan være mindre end 255, men de to første er næsten altid 255. Det tredje nummer er routeradressen; det vil meget ligner IP-adressen, som kun adskiller sig i de sidste to dele af nummeret. Dobbeltkryds alle disse numre. Hvis en er indtastet forkert, virker den ikke.

3.

Åbn det samme konfigurationsvindue på den computer, du gerne vil oprette forbindelse til netværket, og indtast routerns adresse og undernetmaske. Ændre ikke IP-adressen; det kan ikke være det samme som det på den første computer, da hver computer skal have sin egen adresse. Typisk kan du øge den sidste del af det pågældende tal med en; det vil sige, hvis den første computers adresse var 10.0.0.4, kunne du indtaste 10.0.0.5 på den anden computer. Hvis en anden computer på netværket har samme adresse, vises et fejlfelt. Fortsæt med at øge det endelige nummer, indtil du find en, der ikke er tildelt på netværket.

I mange tilfælde skal trådløs netværkssoftware automatisk konfigurere sig til at arbejde med det trådløse netværk, du vælger at oprette forbindelse til. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at konfigurere dine trådløse internetindstillinger manuelt. Den nemmeste måde at gøre dette på er at kontrollere indstillingerne på en anden computer allerede på samme netværk og derefter kopiere de fleste af disse indstillinger til en anden computer, hvilket gør mindre ændringer undervejs.