Sådan opsættes Internet DSL-modem og routere på AirPort Extreme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Ethernet-kabel fra din computer til et af netstikkene bag på enheden (angivet med et 'pil' -ikon). Tænd for AirPort, og start derefter AirPort-værktøjet på din computer. På en Macintosh findes dette i mappen 'Hjælpeprogrammer', der findes i mappen 'Programmer'. Hvis softwaren ikke er installeret på din computer (eller du bruger en Windows-pc), skal du bruge den cd, der følger med routeren, til at installere softwaren.

2.

Fremhæv AirPort-enhed i den venstre kolonne, og klik derefter på knappen 'Manuel opsætning' for at åbne konfigurationsvinduet. Under 'AirPort' -ikonet skal du klikke på fanen 'Base Station' for at navngive din enhed og give den en adgangskode til at forhindre uautoriserede brugere i at ændre indstillingerne. Under fanen 'Trådløs' skal du vælge 'Opret et trådløst netværk' i rullemenuen, give dit trådløse netværk et navn og oprette et kodeord, som beskytter dit netværk.

p> Klik på ikonet 'Internet' for at konfigurere dine DSL-indstillinger. Vælg 'PPPoE' fra 'Connect Using' rullemenuen. Indtast dit DSL-brugernavn i feltet 'Kontonavn' og dit kodeord i felterne 'Kodeord:'. Disse oplysninger leveres af din DSL-udbyder og er normalt en del af den oprindelige informationspakke. Klik på PPPoE-fanen og vælg 'Always On' fra 'Connection' -menuen. Indtast dit domænenavn i feltet 'Domænenavn', hvis din udbyder kræver det.

4.

Klik på knappen 'Opdater' nederst til højre, når du er færdig med at indtaste oplysningerne . Du vil blive underrettet om, at AirPort-enheden skal genstartes, og at eventuelle trådløse tjenester vil blive opsagt, indtil det genstarter. Vælg 'OK' i dette vindue.

5.

Tilslut AirPort-enheden til dit DSL-modem ved hjælp af et Ethernet RJ-45-kabel. Bekræft, at kablet er tilsluttet til den venstre ende, hvilket er angivet med 'cirkel' ikonet (i modsætning til 'pil' ikonet). Tænd for DSL-modemet, vent 45 sekunder for at starte op og forsøge at gå online. Du kan bruge både trådløse computere eller dem, der er tilsluttet AirPort, via et Ethernet-kabel for at få adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Indtast dit kodeord i en sikre steder.
  • Tykke vægge, indbyggede apparater og lange afstande er signalmord, så prøv at placere din AirPort på en central placering, hvis det er muligt.
  • En glemt trådløs adgangskode vil nødvendiggøre nulstilling af AirPort til de oprindelige fabriksindstillinger og gentagelse af konfigurationsprocessen.
  • Apple's AirPort Extreme trådløse router blev introduceret i 2003 og blev konstant hæmmet af tekniske eksperter og neophytes både til funktionalitet og design. AirPort Extreme er kompatibelt med både Mac og Windows-computere og har båndbredde til at understøtte op til 50 brugere samtidig. De fleste brugere vedhæfter AirPort til enten et kabel- eller DSL-modem, afhængigt af hvilken type bredbåndstjeneste de abonnerer på. AirPort Extreme er næsten plug-and-play, når den er tilsluttet et kabelmodem, men kræver lidt mere konfiguration når den bruges sammen med DSL.