Sådan overvåger du netværksbrug pr. Computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent og installer et netværk overvågningsprogram som TrafMeter, som er linket nedenfor. TrafMeter er et program, der er designet til visuelt at vise mængden af ​​aktivitet på dit netværk, ud over at give dig metoder til at filtrere data afhængigt af, hvad du vil hente fra dine overvågningsaktiviteter. Installer TrafMeter på en computer i dit hjem, og du kan se præcis, hvilke computere i dit hjem der bruger den mest båndbredde til enhver tid.

2.

Åbn TrafMeter og vælg ' Action 'på menulinjen og vælg derefter' Connect 'for at forbinde programmet til dit hjemmenetværk.

3.

Find computerens IP (som du vil skal indtaste i opsætningsfasen) ved at gå til 'Start' -menuen og derefter til 'Kør' -knappen. Skriv 'cmd' i tekstboksen og tryk derefter på 'Enter', hvilket vil medføre en DOS-prompt. Type 'ipconfig' og tryk på 'Enter' for at finde din computers IP-adresse, som vises øverst på skærmen under overskriften 'IPv4-adresse'.

4.

Indtast din computerens IP-adresse, og tryk derefter på 'Enter' for at begynde at bruge TrafMeter. Begynd at fange netværkstrafik ved at gå til menuen 'Capture' øverst i menulinjen og vælg derefter 'Start'. Din netværksaktivitet vil blive vist i grafen med mulighed for at gennemgå de forskellige visningsmetoder ved at bruge de forskellige muligheder under overskriften 'Statistik' til venstre på skærmen.

5.

Lad programmet altid køre i baggrunden for at overvåge strømmen af ​​dit netværk mere nøjagtigt. Du vil også gerne lade programmet køre natten over for at registrere enhver netværkstrafik, der kan forekomme i løbet af den tid.

Overvågning af netværksaktivitet kan give dig mulighed for mere præcist at opdage, hvem i dit hjem bruger mest båndbredde, ud over at bestemme, om eksterne computere læser dine netværksressourcer. Mens der er værktøjer indbygget i Windows til at udføre denne opgave for sofistikerede brugere, er en langt lettere metode at bruge internettet til at downloade gratis netværksovervågningssoftware. Disse programmer vil arbejde for at hjælpe dig med at forstå din familie internetaktivitet.