Hvad er Wireless Fidelity?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Med Wi-Fi behøver du ikke længere at sidde på et sted på en computer, der er hardwired til internettet. Du kan få adgang til internettet fra alle værelser i dit hjem, kontor og endda i lufthavne og hoteller.

Enheder

For at få adgang til et Wi-Fi-netværk skal du have en Wi-Fi-kompatibel enhed. Sådanne enheder omfatter smartphones, iPod Touch og bærbare computere. Hvis den bærbare computer, du bruger, ikke er Wi-Fi-kompatibel, er det nemt at installere et trådløst netværkskort.

Trådløse netværk

Hvis du vil have et trådløst netværk i dit hjem, kan du installere en trådløs router til en allerede eksisterende DSL eller kabel internetforbindelse. Lufthavne, hoteller, togstationer, universitetscampuser, restauranter, caféer og mange større byer tilbyder gratis trådløs internetadgang.

Surf klogt

De, der bruger Wi-Fi på offentlige steder, skal være forsigtige, når de får adgang til websteder, der kræve personlige adgangskoder eller privat information. Offentlig Wi-Fi har ikke et højt krypteringsniveau for at forhindre hackere i at tage personlige oplysninger.

Beskyttelse

Et krypteret trådløst netværkskode kan oprettes til dit hjem, så du kan have friheden til at søge nogen hjemmeside og sætte personlige oplysninger over netværket uden den samme frygt som at surfe på et offentligt trådløst netværk. Kodeordkryptering er let opstillet med manualen fra din trådløse router. Wi-Fi er et middel til at få adgang til internettet uden at skulle forbinde en enhed via en hardwired-forbindelse. I stedet bruger trådløse routere radiobølger til at udsende højhastigheds internetforbindelser. At Wi-Fi er kort for Wireless Fidelity er en almindelig misforståelse. Faktisk er Wi-Fi et varemærkebeskyttet udtryk for et sæt standarder, der udfører et trådløst netværk, kendt som IEEE 802.11x.