Hvad er en protokolssuite?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

TCP / IP-pakke

Internetprotokolpakken TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) bruges til at overføre trillioner af datapakker fra node (computer, modem eller routingsenhed) til node, enten over hele verden Internettet) eller via private netværk (undertiden kaldes et intranet).

En protokol eller to?

Selvom TCP og IP er individuelle protokoller, betragtes de som en enkeltprotokol (TCP / IP) på grund af måde de effektivt arbejder på hinanden: IP overfører datastrømme, der består af flere pakker, til dets endelige destination, og TCP fuldender transmissionen ved at samle pakkerne igen. Hver computer har sin egen unikke IP-adresse.

Sæt af protokoller

Dokumenter kaldet 'Anmodninger om kommentarer' (RFC) definerer sæt protokoller (UDP, ICMP, TCP og IP) i TCP / IP-pakken, som bruges til samtaler mellem netværk. Sætet af formater og procedurer i hver protokol styrer, hvordan data overføres og modtages mellem knuder.

Lager

TCP / IP-pakken bruger en internetværk (tilslutning af to eller flere netværk) af forskellige softwarefaser kaldet lag, for at sende information langs sin rute - applikation (mailing, overførsel af filer, fjernadgang, autentificering og navneopløsning), transport, netværk og datalink.

Oprindelse og udvikling

Søger at etablere en netværksramme til kommunikere og udveksle data mellem offentlige myndigheder og universiteter, Advanced Research Projects Agency (ARPA), en del af det amerikanske forsvarsministerium) finansierede den tidlige udvikling af ARPANET-protokollens suite i begyndelsen af ​​1970'erne. Yderligere teknologiske fremskridt førte til udvikling af andre dataoverførselsnet. At blive standard for alle militære computernetværk i 1982 banede TCP / IP vejen for regeringer, virksomheder, skoler, boliger og andre enheder til at kommunikere over hele verden. En protokol suite er en samling af kommunikationsprocedurer, opdelt i små datapakker. Hver indeholder sit eget sæt regler og meddelelsesformater, der arbejder sammen om at transmittere information elektronisk på tværs af computernetværk via et fælles kommunikationssprog.