Hvordan fungerer trådløse netværksroutere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløse routere er netværksenheder, der forbinder en computer eller et netværk til en anden, hvilket letter udvekslingen af ​​oplysninger, eksterne enheder og en internetforbindelse mellem computere. Som navnet antyder, etablerer disse routere kommunikation inden for netværket uden at kræve direkte ledninger mellem enheder, der giver øget mobilitet og bekvemmelighed. Trådløse routere kan understøtte trådløse netværk i hjem, kontorer og offentlige steder og er tilgængelige via en række computere, herunder pc'er, bærbare computere, videospilkonsoller, mobiltelefoner og personlige digitale assistenter.

Sådan virker det

En trådløs router er udstyret med en netværksadapter, der giver forbindelse, sammen med antenner og en radiosender til udsendelses- og modtagelsessignaler. Routeren tilsluttes en stikkontakt og indeholder en port, hvor internetmodemet er tilsluttet. Routeren fungerer som et centralt adgangspunkt, der modtager data fra kildedatamaskinen eller internettet i form af en radiobølge. Det koder derefter dataene i den korrekte frekvens, der skal overføres til destinationspunktet. For at kommunikere med routerenheden er computere udstyret med trådløse kort, som oversætter computerens data til samme frekvens, før de sendes til routeren.

De fleste trådløse netværks routere er omni-directionale enheder , hvilket betyder, at de er i stand til at sende radiosignaler i alle retninger.Denne funktion gør det muligt for routere at kommunikere med enheder, der ikke er i samme rum, så længe de forbliver inden for det specificerede område. Afhængigt af routeren og det trådløse mulighederne for målsystemerne kan der etableres et trådløst netværk mellem et ubegrænset antal computere. For at forhindre indtrængen omfatter mange routere firewalls, der blokkerer ukendte IP-adresser.

Typer

Trådløse routere er typisk kendetegnet ved deres De to hovedtyper af routere er designet til 802.11b og 802.11g trådløse forbindelser. Både B og G routere sender data med en frekvens på ca. 2,4 gigahertz, hvilket forhindrer overdreven interfiguration erence og tilbyder mere modstand mod forhindringer end andre typer af routere. En G-router opererer hurtigere, men har en 100-fods maksimal rækkevidde i forhold til de 150 fod, der tilbydes af en B-router. For at udvide området kan flere routere bruges i forskellige sektioner på samme sted, hvilket styrker signalet modtaget af hver computer.

Interferens

Styrken af ​​et trådløst router signal kan påvirkes af forskellige faktorer, såsom placering og konkurrerende signaler. Undgå at begrænse en router 's rækkevidde og fremme lige dækning ved at placere enheden på en central placering væk fra vægge. På steder, hvor computere er koncentreret på et område, skal du bruge en router, der transmitterer bølger i en bestemt retning, snarere end en omni- retningsbestemt opsætning. Signalet kan også være blokeret af andre trådløse enheder i hjemmet, såvel som store metalgenstande i nærheden, og endda mikrobølger. Brug trådløse enheder, der opererer på en anden frekvens end netværksrouteren for at undgå konkurrence mellem signaler og opretholde et stærkt netværk.