Kan et USB-kabel bruges til direkte forbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fordele ved en direkte forbindelse

Tilslutning direkte er nyttig, når store mængder filer skal overføres fra en computer til en anden. Derudover sparer direkte forbindelse tid ved at eliminere et mellemliggende trin for at overføre filer til en ekstern harddisk og derefter til den anden computer. Da forbindelsen er via et USB A-til-A-kabel, er det mere sikkert og vil være mindre sårbart for tab af forbindelse.

Sådan tilslutter du

USB A-to-A-kabler indeholder software til at lette opsætningen. Når installationsguiden er færdig, kan computeren sluttes via USB A-to-A-kablet. Yderligere trin kan omfatte opsætning af et LAN (Local Area Network), som kan følges via guiden til oprettelse af netværk.

Typer af USB-porte og kabler

USB A-to-A-kabler kommer i to typer. A-male-til-a-male-kabler er dem, der tillader tilslutning fra computer til computer direkte, mens A-male-til-A-female kabler ikke vil. Et A-hunkabel bruges ofte som forlængerkabel. Derudover leveres USB-porte i tre typer, selv om den tredje, USB 3.0, endnu ikke er standard fra januar 2010. USB 1.1 eller USB med fuld hastighed er en ældre type USB-port. USB 2.0 eller USB med høj hastighed er en mere almindelig type USB-port.

Hvorfor en Bridge er nødvendig

USB-porte blev lavet specielt, så enheder som digitale kameraer, webkameraer, bærbare og eksterne harddiske , og flashhukommelsesdrev kan blive fastgjort til computeren. Da computer til computer-forbindelser ikke var den oprindelige hensigt med USB-porte, er det nødvendigt at bruge en bro, så computere kan tilsluttes direkte.

Hvor finder man USB-A-til-Bridge-forbindelser

USB A-til -En stik har normalt ikke den indbyggede bro, der gør det muligt at forbinde computere. Men nogle online-forhandlere og computerforretninger sælger USB A-til-A-brokonnektorer, der muliggør direkte forbindelse mellem computere. Et USB A-til-A-kabel kan forbinde to computere sammen til en direkte forbindelse til overførsel af filer eller oprettelse af et lokalt netværk; Der kræves dog en USB-bro eller USB-adapter.