Sådan bekræfter du funktionen af ​​et fjernt skrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Local Area Network (LAN)

1.

Bekræft, at værtsmaskinen (hvor du vil oprette forbindelse) opfylder kravene til at køre eksternt skrivebord. Denne computer skal køre Microsoft XP Pro eller nyere for at give andre computere mulighed for at oprette forbindelse.

2.

Kontroller, om fjernskrivebordet kører på vært maskine. Højreklik på 'Denne computer' og gå til 'Egenskaber'. Klik på fanen 'System' og derefter på 'Remote Desktop'.

'Tillad, at andre tillader at oprette forbindelse til denne computer eksternt' skal kontrolleres.

Kontroller, at de to computere, du forsøger at oprette forbindelse til, kan se hinanden. Gå til 'Mine netværk' og gennemse til netværket, at de to computere er tændt. Du skal kunne se maskinen, hvor du forsøger at oprette forbindelse.

4.

Hvis du kører Windows Firewall, skal du sørge for, at det tillader en undtagelse for Fjernskrivebord. I de fleste tilfælde skal dette ske automatisk. Du kan bekræfte dette ved at åbne 'Kontrolpanel' og derefter gå til 'Sikkerhedscenter'. Klik på 'Windows Firewall' og derefter på fanen 'Undtagelser'. Kontrollér, at 'Eksternt skrivebord' er angivet i undtagelserne.

5.

Bekræft, at fjernskrivebord er kørende ved at gå til klientmaskinen og starte Remote Desktop. Gå til 'Start -> Programmer -> Tilbehør.' Under 'Kommunikation' menuen, vælg 'Remote Desktop.' Indtast navnet på den eksterne computer, når du bliver bedt om det. Hvis alt fungerer korrekt, vil du se Windows login-skærmen på den eksterne computer.

WAN (Wide Area Network)

1.

Bekræft, at vært maskine (hvor du vil oprette forbindelse) opfylder kravene til at køre eksternt skrivebord. Denne computer skal køre Microsoft XP Pro eller nyere for at give andre computere mulighed for at oprette forbindelse.

2.

Kontroller, om fjernskrivebordet kører på vært maskine. Højreklik på 'Denne computer' og gå til 'Egenskaber'. Klik på fanen 'System' og derefter på 'Remote Desktop'.

Hvis du kører Windows Firewall, skal du sørge for, at det tillader en undtagelse for fjernskrivebordet. I de fleste tilfælde skal dette ske automatisk. Du kan bekræfte dette ved at åbne 'Kontrolpanel' og derefter gå til 'Sikkerhedscenter'. Klik på 'Windows Firewall' og derefter på fanen 'Undtagelser'. Kontroller, at 'Remote Desktop' er angivet i undtagelserne.

4.

Find IP-adressen på denne computer. Du skal bruge dette til trin 5. Sådan kommunikerer computere med hinanden via internettet. Det er en serie på fire tal adskilt af prikker - for eksempel 192.168.1.4. Åbn et kommandovindue ved at gå til 'Start - u0026 gt; Kør.' Skriv 'cmd.exe' (ingen citater) i feltet 'Kør'. Skriv følgende kommando i vinduet 'ipconfig.exe.' Dette viser dig IP-adressen på denne computer. Du skal måske rulle op, da det vil være øverst på skærmen. Skriv dette ned.

5.

Kontrollér, at port videresendelse er aktiveret på alle routere, der bruges af dit netværk. Routerens porte skal videresendes til maskinen, der kører Remote Desktop, for at eksterne computere på den anden side af routeren kan tilsluttes. Åbn en webbrowser og naviger til din router, som i de fleste tilfælde er 'http://192.168.1.1.' Log ind med routeradministratorens navn og adgangskode.

6.

Når du er i routermenuen, skal du klikke på indstillingerne 'Avanceret' eller 'Ekspert'. Dette skal åbne en menu, der giver dig mulighed for at indtaste indstillinger for portvideresendelse. Tilføj en ny port viderestillingstjeneste. Kald det 'Remote Desktop' eller noget nemt at huske. Indtast '3389' i porten 'Begyndelse' og 'Afslutning'. For navnet 'Computer' eller 'Server' skal du indtaste IP-adressen på den computer, du skrev ned i trin 3. Du skal gøre dette for både 'TCP' og 'UDP' -portene. Nogle routere giver dig mulighed for at indtaste indstillinger for begge samtidig. Sørg for at gemme alle dine ændringer.

7.

Find routerens IP-adresse, mens du er i routerens konfigurationsmenu. Dette er normalt på den allerførste skærm eller under fanen 'Egenskaber' eller 'Indstillinger'. Skriv det ned.

8.

Bekræft, at fjernskrivebordet er i gang ved at gå til klientmaskinen og starte Remote Desktop. Gå til 'Start -> Programmer -> Tilbehør.' Under 'Kommunikation' menuen, vælg 'Remote Desktop.' Indtast IP-adressen på den router, du skrev ned i trin 7, når du bliver bedt om det. Hvis alt fungerer korrekt , vil du se Windows login-skærmen på den eksterne computer.

Tips og advarsler

  • Når du konfigurerer din router, skal du følge nogle specifikke instruktioner fra producenten.
  • Nogle routere giver dig mulighed for at lave en sikkerhedskopi af din konfigurationsfil, hvis de ændringer, du gør, forårsager funktionsfejlen til routeren. Udnyt dette.
  • Remote Desktop giver dig mulighed for at oprette forbindelse til computeren eksternt og arbejde på det som om du havde det sidder lige foran dig. Selvom programmet er relativt nemt at opsætte og konfigurere, kan problemer stadig opstå, når man forsøger at oprette forbindelse eksternt. Følg en procedure for at bekræfte funktionaliteten af ​​en fjernskrivebordinstallation.