Sådan får du adgang til Mac-filer på en Windows XP-pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd den Windows XP-baserede computer. Gå til 'Start', 'MyComputer', 'Mine netværkssteder' og dobbeltklik derefter på ikonet 'Hele netværket' i vinduet, der er åbnet.

2.

Dobbelt Klik på ikonet 'Microsoft Windows Network' i vinduet 'Hele netværket', der er åbnet.

3.

Dobbeltklik på ikonet 'Arbejdsgruppe' i 'Microsoft Windows Network '-vinduet, der har navnet på netværket, der deles af både pc'en og Mac'en.

4.

Vælg ikonet for Macintosh'en fra listen over de computere, der er sluttede sig til netværket ved at klikke på det en gang. Dobbeltklik på Macintosh-ikonet for at åbne et nyt vindue, der viser filerne på Macintoshs harddisk.

5.

Træk de Macintosh-filer, du vil have adgang til fra i vinduet og til skrivebordet på den Windows XP-baserede computer. Vent, da Macintosh-filer kopieres til harddisken på den Windows XP-baserede computer.

Tips og advarsler

  • Kopier Mac-filerne en ad gangen for at sikre, at der ikke er problemer under brug af netværket.
  • Kun adgang til Macintosh-filer på en Windows XP-baseret computer kan kun udføres, hvis disse filer er kompatible med Windows-baserede programmer.
  • Macintosh- og Windows-baserede computere er ofte tilsluttet på samme netværk, det være sig til erhvervslivet eller i hjemmet. Adgang til en Mac-fil fra en Windows XP-baseret computer er ikke så let, som når du bruger en pc, der har et nyere Windows-operativsystem som Vista eller Windows 7. En Windows XP-baseret computer kan få adgang til Mac-filer, forudsat at en serie af trin følges i nøjagtig rækkefølge, og at Mac'en også har gjort det muligt for dig at få adgang. Processen vil gøre det muligt for den Windows XP-baserede computer at få adgang til enhver Mac-fil.