Sådan køres et drev til et websted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Windows Stifinder ved at køre 'explorer.exe' fra dialogboksen Kør. Du kan hente dialogboksen Kør ved at trykke på 'Windows' -tasten og bogstavet 'R' på samme tid. I det tilgængelige tekstområde skal du skrive 'explorer.exe' og trykke på 'Enter.'

2.

I Windows Stifinder skal du klikke på menuen 'Funktioner' øverst og vælg 'Map Network Drive' indstillingen. Dette åbner dialogboksen Kortnetværksdrev.

3.

Klik på linket, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en netværksserver eller et websted under drevbogstav og mappe markeringsbokse. Dette kan være opført som 'Tilmeld dig onlineopbevaring eller opret forbindelse til en netværksserver' eller 'Opret forbindelse til et websted, som du kan bruge til at gemme dine dokumenter og billeder', afhængigt af din version af Microsoft Windows. Dette åbner 'Add Network Place Wizard.'

4.

Klik på knappen 'Næste' i guiden Tilføj netværk. Når du bliver bedt om at vælge, hvor du skal oprette netværksstedet, skal du klikke på 'Vælg en anden (eller brugerdefineret) netværksplacering' og derefter klikke på 'Næste'.

5.

I internettet eller netværket adresse tekstområde, skriv din FTP-adresse og klik på 'Næste'. Typisk vil dette være 'ftp://www.yourdomain.com' eller 'ftp://ftp.yourdomain.com', hvor 'yourdomain' er navnet på det websted, du forsøger at få adgang til. Din FTP log-in Oplysninger kan erhverves ved at kontakte din domænehosting service.

6.

Hvis din FTP tillader anonym login, skal du sørge for, at feltet 'Log på anonymt' er markeret. et brugernavn og en adgangskode, fjern afkrydsningsfeltet 'Log på anonymt' og indtast dit brugernavn i det angivne tekstområde og klik på 'Næste'.

7.

Skriv et navn på identificer dette netværkssted, og klik derefter på 'Næste'.

8.

Kontroller, at 'Åbn dette netværkssted, når jeg klikker på Afslut', er markeret. er åbnet, bliver du bedt om at få adgang til din FTP-adgangskode. Netværksstedet kan nu åbnes fra Denne computer eller fra Windows Stifinder.

Tips og advarsler

  • Mens kortlægning af et websted til et netværkssted ikke giver det et drevbogstav som et kortlagt netværksdrev, kan netværksstedet vælges som et drev fra de fleste applikationer og bruges ligesom et drev. Hvis du har brug for et drevbogstav, er der flere gratis programmer, der muliggør ægte drevkortlægning til en webstedsadresse, f.eks. NetDrive (se Resources section).
  • Ligesom du kan kortlægge en delt netværksmappe til et drevbogstav på din computer, kan du også kortlægge et websted via FTP (File Transfer Protocol) som et netværkssted. Dette kan gøre filoverførsler og websidens vedligeholdelse nemmere at udføre, fordi det eliminerer behovet for et tredjeparts FTP-program. I stedet for at skulle logge ind på din hjemmeside ved hjælp af en FTP-klient, kan du blot trække og slippe filer til og fra dit kortlagte netværkssted som om det var et fysisk drev.