Sådan opretter du et adgangspunkt til computeren

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut din netværksopsætningsenhed til væggen nær din hovedcomputer. Du skal straks mødes med en række blinkende indikatorlamper på forsiden af ​​routeren, switchen eller navet, der angiver, at hardwaren er funktionel.

2.

Slut din hovedcomputer direkte til adgangspunktet ved brug af et Ethernet-kabel. Tilslut den ene ende af kablet til computerens netværkskort, og den anden på bagsiden af ​​din netværksenhed. Et andet indikatorlys skal vises, hvilket signaliserer, at forbindelsen blev foretaget.

3.

Få adgang til netværksenhedens indstillinger for at oprette et adgangspunkt. Den typiske metode til at gøre dette er at åbne en internetbrowser på din hovedcomputer og skrive 'http://192.168.1.1', som er en adresse, der vedrører den fysiske placering af din netværksenhed. Se din instruktionsvejledning til den specifikke metode til at oprette forbindelse til din bestemte netværksenhed.

4.

Gå gennem 'Opstartsguide' for at konfigurere dit adgangspunkt. Igen vil denne procedure variere afhængigt af den model og type af netværksenhed, du bruger, men det vil generelt indebære at indlæse nogle enkle data om dit hjemmenetværk, f.eks. Om du har til hensigt at oprette et kablet eller trådløst adgangspunkt, dit internet tilslutningstype og det ønskede navn til dit netværk.

5.

Genstart din router ved at tage den ud af væggen og tilslut den igen og genstarte din hovedcomputer for at fuldføre opsætningen procedure for at oprette dit nye adgangspunkt.

Et adgangspunkt er et sted, hvorfra din computer kan oprette forbindelse til et netværk eller til internettet. Etableringen af ​​et levedygtigt adgangspunkt er afgørende for oprettelsen af ​​et hjemmenetværk, som giver dig mulighed for at spille spil, dele dokumenter og flytte filer mellem tilsluttede computere med mindst mulig besvær. Mens den egentlige adgangsopsætningsprocedure vil variere afhængigt af model og valg af netværksenhed, du bruger til at arrangere dit netværk, er det grundlæggende det samme.