Sådan overfører du information uden et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Dataoverførselsmetoder uden overgangskabel Brug

1.

Email filer til dig selv. Hvis du kun har nogle få små filer (f.eks. Word-dokumenter), kan du vedhæfte dem til en besked til dig selv ved at bruge et e-mail-program (f.eks. Outlook Express eller Eudora) på kildedatamaskinen og derefter hente dem med et e-mail-program på din destination computer. Brug af en e-mail hjemmeside som Yahoo eller Hotmail vil gøre dette ekstremt nemt. Men hvis du har et stort antal filer eller meget store filer (f.eks. Røde kamerabilleder), skal du finde en anden løsning.

2.

Brug en USB enhed til at overføre data. Bærbare USB-enheder kommer i alle former og størrelser og kan bruges til hurtigt at overføre data fra en computer til en anden. Små tommelfingerdrev, som kan passe på din bæltsløjfe eller nøglering, kan indeholde hundredvis af gigabyte. Indsæt det bærbare drev i USB-porten på din kildedatamaskine, naviger til netværksmappen, og åbn enheden, lav en mappe til de filer, du overfører, og kopier og indsæt derefter filerne på enheden. Luk alt, fjern derefter drevet, indsæt det i din destinationscomputer og kopier og indsæt dataene i den nye placering.

3.

Opret en cd eller dvd til at formidle informationen . Mere tidskrævende og kræver større viden, brænding af en dvd eller cd ligner USB-drevopløsningen. Du skal vide, hvordan du bruger softwaren på din kildecomputer til at brænde data på din dvd eller cd, men når dette er gjort, skal du blot placere datadisken i din destinationscomputers drive og overføre filerne til det ønskede sted. Vær opmærksom på, at en cd indeholder kun 600 MB og dvd'er indeholdende
4,7 GB.

4.

Tilslut de to computere via en router eller et adgangspunkt. et LAN oprettet mellem dine to computere, skal du blot finde destinationscomputeren på din kildcomputers netmappe og kopiere og indsætte filerne over. Hvis du ikke allerede har oprettet et netværk, skal du muligvis erhverve en router (f.eks. Linksys Wireless-G Broadband) og tilslutte hver computer til det enten med et standard Ethernet-kabel eller trådløst.

5.

Upload data til et online lagringssted. Der findes flere sådanne websteder (som Mozy, SugarSync eller Box.net), hvor du kan uploade dine filer og gemme dem. Adgang til disse filer fra en anden computer er lige så simpelt som at logge på webstederne fra destinationscomputeren og downloade de ønskede filer. I modsætning til at e-maile filer til dig selv (normalt gratis men med størrelsesbegrænsninger) bruger et mellemliggende online-opbevaringssted et månedligt gebyr, men giver flere gigabyte opbevaring og overførsel.

Tips og advarsler

  • Manglende overførsel af kritiske data til et lagerplads ud over din primære computer kan medføre tab af vigtige oplysninger.
  • Det er hurtigt og nemt at bruge et crossover-kabel til at overføre oplysninger mellem to computere, men hvis du ikke har et kabel, er der flere andre metoder, du kan prøve. Brug bærbare lagerenheder, send data via et lokalt netværk eller upload og Download information via en mellemmand. Uanset hvilken metode du vælger, er overførsel af oplysninger mellem computere et nyttigt værktøj, når du skifter arbejdsstationer eller opretter en sikkerhedskilde.