Sådan slettes internetfiltre

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Peg din internetbrowser til konfigurationssiden for den router, du bruger. Indtast routerns eller internetnetværks IP-adresse i browserens adresselinje for at nå dette side; i de fleste tilfælde skal du have administratorens brugernavn og adgangskode for adgang. De fleste hjemme-internet-trådløse routerens IP-adresser er '192.168.1.1', og standardoplysningerne er 'admin' til både brugernavn og adgangskode.

2.

Klik på 'Adgangsbegrænsninger' eller andet lignende afsnit. Dette er stedet, hvor internetpolitikker og websitelfiltre er angivet.

3.

Vælg den specifikke internetpolitik eller filter, du vil have at ændre. Nogle konfigurationssider vil have rullelister, som du kan klikke for at vælge det rigtige filter, de fleste internetfiltreringspolitikker vil blive navngivet, så du kan skelne mellem dem.

4.

Slet det specifikke internetfilter ved at vælge alternativet 'Slet'. Alternativt kan internetadressefiltre fjernes ved at slette webadressen i filterpolitikken under 'blokerede webadresser' eller lignende sektion. Klik på 'Gem indstillinger' for at afslutte processen.

Forfalskning af internetfiltre

1.

Åbn kommandolinjepromptboksen i dit operativsystem. I mange Windows-operationer systemer du kan klikke på 'Start' -knappen, vælg 'Kør', skriv 'cmd' til kommandopromptboksen og tryk 'Enter' for at åbne den.

2.

Ping internetsiden, der for øjeblikket er blokeret af internetfilteret eller politikken. Ping-funktionen skal fungere, medmindre den er blokeret af organisationen eller den enkelte, der fastsætter computerpolitikker. For at pinge et websted skal du skrive følgende uden citater og parentes i kommandopromptboksen: 'Ping [filtered-website-URL.com].'

3.

Se efter IP-adressen på den blokerede hjemmeside. IP-adressen skal placeres i parentes direkte efter webstedets navn. Indtast denne IP-adresse uden parenteserne i din internetbrowser, og tryk derefter på 'Enter'. Internetbrowseren skal omgå internetfilteret og tage dig til den angivne side medmindre internetfiltret har evnen til at blokere webstedets IP-adresser.

Tips og advarsler

  • Sletning og / eller omgåelse af internetfiltre kan medføre konsekvenser som f.eks. tabet af internet privilegier eller opsigelse, hvis du omgå filtre på arbejdsgiverens ur.
  • Internet filtre blokere og forhindre visse aktiviteter i at foregå, såsom kontrol af e-mail og de besøgende specifikke websteder. Internetfiltrering bruges af arbejdsgivere til at forhindre sløvning og af organisationer som offentlige biblioteker for at beskytte forbrugerne mod offensivt materiale. Sletning eller omgåelse af et internetfilter er muligt, men man skal først overveje mulige konsekvenser af at gøre det.