Sådan tilføjes PPTP-understøttelse til Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' -menuen og åbn 'Kontrolpanel.'

2.

Dobbeltklik på 'Netværksforbindelser' ikon.

3.

Klik på linket 'Opret nyt forbindelse' i panelet til venstre for vinduet.

4.

Klik på knappen 'Næste' på siden 'Velkommen til guiden Ny forbindelse'.

5.

Vælg den anden mulighed på listen over forbindelsestyper mærket ' Opret forbindelse til netværket på min arbejdsplads. ' Klik på knappen Næste.

6.

Vælg indstillingen 'Virtual Private Network Connection'.

7.

Giv din forbindelse et navn, som f.eks. 'Arbejde' eller 'Kontor'. Klik på Næste.

8.

Skriv værtscomputerens IP-adresse. Hvis du forbinder til en kontor-pc, kan du få IP-adressen fra din virksomheds IT-afdeling. Klik på Næste.

9.

Bekræft detaljerne og klik knappen 'Udfør'.

10.

Dobbeltklik på den forbindelse, du lige har lavet. Hvis du gjorde alt korrekt, skal der være en forbindelse i vinduet 'Netværksforbindelser' mærket 'Arbejde' eller 'Office' (eller hvad du endda navngav dit netværk i Trin 7).

11.

Skriv brugernavn og adgangskode til den computer, du logger ind på. at dette er loginoplysningerne til din computer, ikke din hjemmecomputer.

12.

Klik på knappen 'Connect'. Der skal vises et nyt explorer-vindue, der giver dig adgang til De delte dokumenter på den eksterne pc.

Tips og advarsler

  • Det er vigtigt at bemærke, at Windows XP ikke kan være vært for en VPN-server, hvilket betyder, at brugerne kan Brug kun XP til at logge ind på en anden maskine. Andre maskiner kan ikke logge ind på Windows XP. Hvis du vil aktivere indgående PPTP-trafik, vil du skal opgraderes til en senere version af Windows, f.eks. Vista eller Windows 7.
  • Microsoft Windows-operativsystemer understøtter en funktion, der hedder Point-to-Point Tunneling Protocol, som gør det muligt for brugere at oprette forbindelse til et virtuelt privat netværk. Dette kan være nyttigt i kontorsituationer, når du skal have adgang til filer fra din kontormaskine hjemmefra. En VPN giver dig adgang til disse filer og indstillinger fra enhver internetforbindelse. Følg denne vejledning for at lære at oprette din Windows XP-baserede computer for at oprette forbindelse til en VPN via PPTP.