Sådan tilslutter du et trådløst IP-kamera

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find et sted for kameraet. Medmindre du har et selvdrevet kamera (med batterier eller sol), skal du have en strømkilde. Kameraet skal også være inden for rækkevidden af ​​din trådløse router for at blive tildelt en IP-adresse. Hold begge disse faktorer i tankerne, når du konfigurerer dit kamera.

2.

Sæt kameraet op og sæt det i strømforsyningen (hvis det er nødvendigt).

3.

Vælg en computer, der allerede findes på netværket, for at hjælpe med at konfigurere IP-kameraet. Installer software, der fulgte med dit trådløse IP-kamera.

4.

Naviger til kameraet for at indstille dine præferencer. I nogle modeller gøres dette ved at åbne 'My Network' og åbne kameraet. Andre modeller skal du få adgang til via en webbrowser på standard IP-adressen i instruktionerne.

5.

Konfigurer kameraet med de indstillinger, du gerne vil ændre. Som administratoradgangskode, netværksnavn, IP-adresse og standardgateway. Noter kameraets IP-adresse.

6.

Test kameraet ved at navigere til dets IP-adresse med en browser. Hvis du vil få adgang til dette IP-kamera fra en internt netværk, er du færdig. Hvis du imidlertid vil have adgang til dette kamera, mens du er væk, siger fra kontoret eller mens du er på ferie, fortsæt til trin 7.

7.

Konfigurer din router til port forwarding. Dette giver dig adgang til IP-kameraet uden for dit hjemmenetværk. Naviger til din routerens IP-adresse, i de fleste tilfælde er dette 'http://192.168.1.1 'Klik på indstillingerne' Avanceret 'eller' Ekspert 'og derefter' Port Forwarding '-funktionen. Du bliver bedt om at få et navn til denne tjeneste. Ring til det' IP-kamera 'eller lignende. I' Port start 'og' Port ending ', skriv i' 80 '. Indtast IP-adressen til dit trådløse kamera for' Server 'eller' Computer 'navn. Du skal gøre det for både' TCP 'og' UDP 'forbindelsestype.

8.

Mens i routeren configura skærm, find din router s IP-adresse. Dette vil normalt være på 'Start' eller 'General' skærme. Skriv dette ned.

9.

Test din konfiguration ved at oprette forbindelse til en webbrowser. I adresselinjen skriver du IP-adressen til din router. Du behøver ikke at tilføje portnummeret, da '80' er standardporten til webtjenester.

Tips og advarsler

  • Hvis du allerede kører en webserver på dit interne netværk, skal du ændre portadressen til det trådløse IP-kamera til noget andet, f.eks. '82'. Sørg for at ændre disse når du også gør din port videresendelse.
  • Trådløse IP-kameraer giver dig mulighed for at overvåge (eller spionere) udgange i et andet rum eller endda i en anden del af landet. De arbejder ved at sende et trådløst signal, som du derefter kan se med en webbrowser. Det er endda muligt at konfigurere trådløse IP-kameraer til at arbejde via internettet, så du kan se, hvad dine børn har op til, selvom du er tusind miles væk. Tilslutning af et trådløst IP-kamera er en ret simpel opgave, der kan udføres på få minutter.