Trin-for-trin Procedure for opsætning af en FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download en af ​​de populære hjælpeprogrammer som Filezilla (se Ressourcer nedenfor). Filezilla er et open source-stykke freeware, der hjælper dig med at oprette og vedligeholde din FTP-server. Du skal bruge nogle grundlæggende oplysninger fra din router for at fuldføre opsætningen. Gå til 'Start' på din computer og vælg 'Kør'. Skriv 'cmd' i dialogboksen Kør. I den sorte boks, der vises, skal du skrive 'ipconfig' og tryk på 'Enter.' Dette vil give dig IP-adressen, subnetmasken og standardgatewayen. Noter IP-adressen.

2.

Kør installationsprogrammet Filezilla. Standardindstillingerne er passende for de fleste brugere. Det første vindue vil vide, hvordan du vil have Filezilla til at køre. Lad standardet 'Install as service, start med Windows.' Portnummeret er også udfyldt som standard til 14147. Lad det være i sted og klik på 'Næste'.

3. Indtast ordene 'Lokal vært' eller nummeret 127.0.0.1 som serveradresse. Lad portnummeret indstilles til 14147. Du kan vælge 'Always Connect to this Server' for at omgå denne dialog i fremtiden.

4.

Vælg hvilke filer der skal deles, og hvilke tilladelser der er knyttet til disse filer i serveradministrationen vindue der vises afte r opsætningen. Vælg 'Tilføj' for at tilføje brugere og tildele et brugernavn og adgangskode til hver. Du vil også vælge, hvilke mapper hver bruger kan få adgang til ved at navigere i filstrukturen i procespanelet til venstre. Du kan tilføje forskellige tilladelser til forskellige brugere. For eksempel kan du tildele én bruger 'Read Only' rettigheder for at forhindre redigering eller sletning af filer til den bruger.

5.

Brug bogstaverne 'FTP' i stedet for ' HTTP 'i adresselinjen for at få adgang til din FTP eksternt. Skriv f.eks. Ftp://192.168.xx.xxx hvor x'erne angiver din WLAN IP-adresse. Indtast dine loginoplysninger, når du bliver bedt om det, og begynd at dele filer.

Der er mange måder at få adgang til dine hjemmefiler på, men at oprette en FTP-server (File Transfer Protocol) er langt den mest alsidige, og det kan være gratis afhængigt af, hvordan du beslutter dig for at gøre det. Der er flere værktøjer, der tilbyder gratis versioner, og systemkravene er minimal. Med et FTP-program, i modsætning til en webserver, kan du gemme filer til serveren såvel som hente dem, og det er relativt nemt at konfigurere dig selv.