Den bedste måde at forbinde en bærbar computer med til en hjemmecomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

USB

USB er universel servicebussen, alle computere leveres med i dag. Tilslutning af USB-kablet fra USB-stikket på din bærbare computer til USB-stikket på din stationære computer, og dine computere er tilsluttet. Gå til kommandoen 'netværk' i din menu og vælg navnet på din anden computer. Du kan 'montere' den bærbare computer på dit skrivebord eller omvendt. Gør fildeling ved at vælge og trække filer.

Trådløs

Hvis du har en trådløs router, og begge computere har 'WiFi' -funktion, kan du bruge det trådløse netværk til at forbinde dine computere. Afhængig af computermodellen og specifikationerne for din WiFi-forbindelse kan trådløse netværkstilslutninger være hurtigere end et direst-USB-kabel. Den eneste ulempe er, at med ethvert udsendesignal kan muligheden for interferens forstyrre din forbindelse. En anden fordel er dog en USB-forbindelse, kun så længe kablet - en trådløs forbindelse kan være mange meter fra din router og en længere afstand mellem computere.

FireWire

Hvis du har en Apple Macintosh-bærbar computer og stationær computer, så kan du have en FireWire-forbindelse. FireWire ligner USB - kun det bruger et specifikt kabel og er meget hurtigere end USB. FireWire er også meget hurtigere end en trådløs forbindelse. FireWire-indstillinger er tilgængelige på pc-systemer, men er normalt et ekstra tilbehør. De fleste videokameraer omfatter en FireWire-forbindelse. Hvis du forbinder til et kamera, kan din computer have FireWire-kapacitet. For at forbinde en bærbar computer og en stationær computer, der bruger FireWire, skal begge computere have den installeret.

Internet

Du kan også forbinde din bærbare computer og stationære computere på tværs af internettet, hvis du rejser eller arbejder på et fjernt sted . Flere tjenester er nu tilgængelige, som giver dig mulighed for at forbinde og få adgang til to eller flere computere via en internetforbindelse. Disse tjenester er pålidelige og har den strengeste sikkerhed for dine data. De opkræver et gebyr for deres service. Selvfølgelig vil enhver fildeling eller adgang til hastighed via internettet blive dikteret af din internetforbindelsestype og -hastighed.

Brug opkald til at hente en stor fil fra din hjemmecomputer, mens du er på forretningsrejse kan tage lang tid. Brug en WiFi-tjeneste for at komme online, og du kunne have den samme fil på bare få minutter eller endog sekunder. Tilslutning af din bærbare computer til en stationær computer er vigtig for fildeling, backuprutiner og eventuel installation af opdateringer til software. Den bedste måde at forbinde din bærbare computer og stationære computer på, er, hvordan dine computere kommunikerer hurtigst. Venter på filoverførsler og langsomt skydebjælker viser procentdele eller minutter tilbage at gå, er ingen måde at tilbringe dagen. Flere muligheder er tilgængelige, og nogle er bedre end andre.