Forskel mellem Cat 3 u0026 Cat 5 Wire

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er Cat Wires?

Cat 5 og Cat 3 er også kendt som ethernet-kabler. 'Cat' står for 'kategori'. Det ciffer, der er forbundet med ledningen, repræsenterer kabelens ydeevne, baseret på Electronic Industries Association (EIA) standarder.

Cat3

Cat 3 er ældre og langsommere end Cat 5-kabel. Cat 3 kan klare op til 16 megahertz (MHz), hvilket repræsenterer 16 millioner cyklusser pr. Sekund. Cat 3-ledninger er ikke optimale til højhastigheds-internet, men det er stadig værdifuldt i telefonlinjer og opkaldsforbindelse til internettet. Cat 3 skal ikke bruges sammen med VoIP-telefonlinjer, der kræver højhastigheds internetforbindelse.

Cat5

Cat 5-kablet kan transmittere op til 100 MHz og er den næste generation fra Cat 3 kabel. Effektiviteten af ​​dataoverførslen forbedres meget fra Cat 3 og er en nuværende standard på højhastigheds-internet.

Ydeevne

Den største forskel i kableteknologi Cat 3 og Cat 5 er i kablernes hastighed og kapacitet . Cat 5 er klassificeret til 100-BaseT, mens Cat 3 er bedømt til 10-BaseT, så Cat 5 kan sende information 10 gange hurtigere end Cat 3.

Omkostninger

Cat 5 er betydeligt dyrere end Cat 3. Cat 3 og Cat 5-kabler anvendes begge til netværk af lokale netværk (LAN). De afviger primært i transmissionshastighed og kapacitet, såvel som brugbarhed og nuværende netværksstandarder.