Hvordan kan jeg tilføje en trådløs forbindelse til denne computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PCI

Se i computerens manual eller kontakt producenten for at se, om du har ledige PCI-slots i din computer. Der er tre typer af PCI slots; PCI classic, PCI-x og PCIe. PCI Classic og PCI-X slots kan bruge det samme kort. Så hvis du har en ældre maskine, der bruger PCI classic, kan du købe et PCI classic eller PCI-x-kort til din maskine. PCIe slot bruger sin egen type kort og er ikke bagudkompatibel. Et trådløst netværksforbindelse til et PCI-netværk vil være et kort med en antenne på den. Dette er en god mulighed for en stationær eller tårn-pc.

USB

Nogle mennesker kan ikke lide at tage computeren fra hinanden, eller de har en bærbar computer og kan ikke bruge et PCI-kort. Hvis du gerne vil tilføje en trådløs forbindelse uden at tilføje et PCI-kort, kan du i stedet bruge en trådløs USB-netkort. Du kan få en USB trådløs netværksforbindelse i form af en USB-stang, eller du kan få en med modtageren på en USB-ledning. Stokken er praktisk til installation, men den med en ledning kan flyttes for at få bedre modtagelse og hurtigere forbindelse. I de fleste tilfælde kan du få en USB trådløs modtager på en ledning så langt som 6 fod, hvilket gør det meget nemt at flytte rundt for en bedre internetforbindelse. Installering af et USB-trådløst netværkskort er meget enkelt, og instruktionerne, som følger med adapteren, er nemme at følge.

PCMCIA

Nyere laptops bliver bygget med den trådløse netværksforbindelse, der allerede er installeret, men hvis du har en ældre laptop med PCMCIA-slots på den, så har du en anden mulighed for at oprette forbindelse til et trådløst netværk. Hvis du ikke vil have en USB-stick udragende fra din bærbare computer, og tanken om at håndtere en USB trådløs netværksmodtager på en ledning ikke appellerer til dig, så få en PCMCIA trådløs netværksadapter til din bærbare computer. De glider lige ind i en åben PCMCIA slot på din bærbare computer, og konfigurationen kan gøres ved hjælp af producentens instruktioner, der følger med kortet. Et trådløst hjemmenetværk giver dig mulighed for at forbinde dine computere til internettet og eliminere behovet for at køre flere ledninger over hele huset. Tjek dine hjemmecomputere for enhver form for trådløs netværksforbindelse, før du køber din router. Hvis du ikke er sikker, skal du henvende dig til computerens brugervejledning eller ringe til producenten. Hvis du ikke har trådløst netværk indbygget på dine computere, skal du tilføje det.