Sådan ændres dit standard brugernavn og adgangskode på en Linksys WRT54GL-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din browser og skriv standard gatewayen i adresselinjen og tryk på 'Enter. u0026 quot; Standard Gateway skal være en numerisk repræsentation, der ligner noget: 192.168.1.1. (Dette er også standard IP-adressen til routeren)

Bemærk: Har du brug for hjælp til at finde din standard gateway? I Vista u0026 amp; Windows 7, klik på knappen Start og skriv cmd i søgefeltet, og tryk derefter på 'Enter. u0026 Quot;

For Windows XP, Start u0026 gt; Kør u0026 gt; skriv cmd i kørselsboksen og tryk på 'Enter.'

En sort boks med en kommandoprompt kommer op. Skriv ipconfig ved prompten og tryk enter. Søg efter noteringen for standard gateway.

2.

Når du har indtastet Standard Gateway (IP-adresse på din router) i adressefeltet i din browser og rammer 'Enter, u0026 quot; Du bliver bedt om brugernavn og adgangskode.

Indtast oplysningerne herunder og tryk på 'OK'.

Brugernavn: (blank)
Adgangskode: admin

Bemærk: Din loginskærm kan se anderledes ud, afhængigt af den browser og version du bruger.

3.

På Linksys konfigurationsside skal du klikke på u0026 quot; Administration u0026 quot; Tab, og derefter 'Management' faneblad under den. (Du kan allerede være på fanen Administration)

4.

Indtast en ny adgangskode i feltet 'Ruteradgangskode' u0026 quot; og så igen i feltet 'Skriv igen for at bekræfte feltet.' Bedste praksis er at vælge et komplekst kodeord med forskellige tilfælde og numre. Enkle adgangskoder som dit navn anbefales ikke.

5.

Du modtager en meddelelse om, at dine indstillinger lykkes. Log nu ud og log ind igen for at bekræfte ændringerne, og du er færdig. Du har succesfuldt ændret standardadgangskoden til din Linksys WRT54GL trådløse router.

Tips og advarsler

  • Hvis du nogensinde har glemt din Linksys WRT54GL adgangskode, kan du Sæt altid router tilbage til standard fabriksindstillinger. For at gøre dette skal du bruge en pen eller et papirclips til at trykke og holde nulstillingsknappen på bagsiden af ​​routeren i mindst fem sekunder. Husk på, at dette også vil slette enhver tidligere konfiguration, der ændrer dig, eller at teknologien eller opsætningen måske har fundet sted tidligere.
  • Disse instruktioner 'kan u0026 quot; arbejde for andre Linksys routere.
  • Du kan oprette forbindelse til og konfigurere en trådløs router via WiFi-forbindelse, men det er bedst at have hardwired.
  • Et af de nemmeste og vigtigste skridt du kan tage for at sikre dit hjemmenetværk, især en trådløs, er at ændre standard brugernavn og adgangskode på routeren.

    De fleste kommercielle hjemme routere har meget grundlæggende standard brugernavne og adgangskoder, der er de samme for hver model. Den populære Linksys WRT54GL, ligesom mange andre Linksys-modeller, har et tomt standard brugernavn og adgangskode til admin.

    Uden at ændre standardadgangskoden ville det ikke tage en hacker at kompromittere dit netværk. En nysgerrig nabo eller forbipasserende, der ved at kende disse meget grundlæggende og frit tilgængelige adgangskoder, kunne nemt logge ind på din router og tage det over.