Sådan bruges en Linksys Wireless Router som en Range Expander

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer og installer den nye router

1.

Tilslut en bærbar computer eller en anden enkeltstående computer til den nye router med et ethernet-kabel, der er tilsluttet en af ​​routerens nummererede porte , så gå til webkonfigurationssiden. Siden kan åbnes via en webbrowser på adressen http://192.168.1.1

2.

Skift IP-adresse på Hovedindstillingsfanen er noget, der ikke er i brug på dit netværk. Som standard vil den komme op som 192.168.1.1, som sandsynligvis er adressen til din eksisterende router, hvis du bruger et andet Linksys-produkt. Du skal muligvis gå rundt til alle de netværksforbundne enheder på dit netværk for at bestemme de adresser, der aktuelt er i brug.

3.

Klik over til fanen Trådløs og indtast det samme netværksnavn (SSID) som den eksisterende trådløse router. Dette vil medføre, at computere og enheder, der bruger det trådløse netværk, ser dem begge som samme rute til resten af ​​netværket.

4.

Gå ind i indstillingerne for trådløs sikkerhed og sørg for Disse matcher også den eksisterende trådløse konfiguration. Computere og enheder, der flytter fra den ene zone til den anden, kommer til at bære sig ved forskellige sikkerhedspolitikker og forårsage tab af forbindelse.

5.

Luk routeren og flyt den til sin permanente Beliggenhed. Denne placering skal have en kablet netværksforbindelse til resten af ​​netværket. Tilslut den kabelforbundne forbindelse til en af ​​de nummererede porte, og test med en bærbar computers trådløse netværksforbindelse.

Tips og advarsler

  • Deaktiver DHCP på ny router via DHCP-konfigurationssektionen på Status-siden. Enten har dit netværk allerede en DHCP-server på et sted, og du vil ikke have, at netværksenheder bliver forvirrede, eller du bruger ikke DHCP og behøver det slet ikke .
  • Skriv ned alle konfigurationsoplysninger fra det eksisterende trådløse netværk eller tag skærmbilleder. Du vil ikke stole på din hukommelse med specifikationerne for sikkerhedsindstillinger.
  • Trådløse netværk skal altid have en form for sikkerhed, og jo stærkere jo bedre. Forlad dit netværk åben eller brug af utilstrækkelig sikkerhed og kryptering , kan lade dine data være åbne og dit netværk sårbart.
  • Mens moderne trådløse routere og adgangspunkter typisk har en rækkevidde, der er stor nok til at omfatte de fleste boliger og små og mellemstore virksomheder, kan det stadig være ønskeligt at give bedre dækning eller udvide dækningen over et større område. Brug af flere routere eller adgangspunkter kan skabe en problemfri netværkserfaring i et sådant miljø.