Sådan deler du Windows XP-mapper med Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet i Windows XP. Naviger til placeringen af ​​filen eller mappen. Højreklik på det og vælg 'Deling og sikkerhed.'

2.

Marker afkrydsningsfeltet 'Del denne mappe.' Indtast et alias for mappen i den første tekstboks. Dette navn er det, der ses af andre brugere, når de søger XP-maskinen.

3.

Klik på 'Tillad netbrugere at ændre mine filer', hvis du vil give fuld adgang til fjernbrugere. Hvis du vil have, at de har skrivebeskyttet adgang, skal du ikke markere denne boks.

4.

Tryk på knappen 'OK'. Mappen er nu synlig af andre brugere, herunder Windows Vista-brugere.

5.

Dobbeltklik på ikonet 'Netværk' på Vista-maskinen. Dobbeltklik på Windows XP-maskinen, der vises i vinduet. Filen, du delte i de foregående trin, vises i listen over mapper på XP-computeren.

Windows XP og Vista er almindelige desktop-operativsystemer, der anvendes i små til store netværk. Hvis du har mere end en computer på et netværk, er det nemmere at dele filer og mapper mellem de to maskiner. Du kan gøre dette med både Windows XP og Vista i delingsegenskaberne for hver mappe og fil. Når den anden maskine bruger browses din computer, filer og mapper vises. For små netværk har du ikke brug for en masse sikkerhed, men du kan også indstille tilladelser for hver mappe for at undgå uautoriseret adgang.