Sådan deles filer trådløst ved hjælp af Vista u0026 Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs fildeling i Windows Vista

1.

Aktivér fildeling på netværkskortet. Klik på 'Start' og i højre kolonne, højreklik på 'Network.' Klik på 'Egenskaber' på den pop op-menu, der vises.

2.

Klik på 'Administrer netværksforbindelser' i venstre kolonne. Find dit netværkskort; det skulle sige noget som 'Wireless Network Connection', plus navnet på dit netværk og få et lille billede af en computer og nogle farvede barer. Højreklik på dit kort, og klik på 'Egenskaber' i rullemenuen.

3.

Klik på feltet ud for 'Fil og printerdeling til Microsoft Networks 'der skal vises midt i vinduet. Klik på 'OK'. Du skal nu være tilbage i vinduet 'Netværk og delingscenter'. I midten af ​​vinduet er afsnittet 'Deling og opdagelse'. Til højre for 'Fildeling' er en lille pil til at klikke for at aktivere fildeling. Gør det samme for sektionen 'Passordbeskyttet deling'.

4.

Tryk på 'Anvend' og klik 'OK' nederst til højre. I Explorer skal du gå til de mapper, du vil dele. Højreklik på dem, og vælg 'Del ...' i den pop op-menu, der vises. (Det skal være midt i menuen). I vinduet, der vises, skal du vælge 'Alle', trykke på 'Tilføj' og derefter klikke på 'Del'.

Trådløs fildeling i Windows XP

1.

< p> Klik på 'Start' nederst til venstre i menulinjen. Vælg 'Denne computer' i kolonnen til højre. Vælg det drev, du vil dele, eller udforsk drevet ved at dobbeltklikke på det og find de mapper, du vil dele.

2.

Højreklik på drevet eller mappe, du vil dele. I rullemenuen, der vises, skal du vælge 'Deling og sikkerhed.' Første gang du gør dette, vil der være en advarsel om at køre guiden Netværksopsætning i afsnittet 'Netværksdeling og sikkerhed.' Du behøver ikke at gøre dette, hvis du allerede har konfigureret firewallen på din computer. Klik i så fald på linket nederst med 'Hvis du forstår ...' og spring til trin 5. Hvis ikke, klik på på linket 'Network Setup Wizard.'

3.

Følg vejledningen for at konfigurere firewall og aktiver fildeling. De varierer afhængigt af netværksspecifikationerne, hvis du ikke har kørt dette før, bliver du bedt om at vælge et navn til din computer og et navn til din arbejdsgruppe. Vælg noget, der er let at huske.

4.

Højreklik på den mappe, du vil dele, og klik på 'Deling og sikkerhed.' Hvis du vælger at springe over guiden, skal du automatisk returneres til dette vindue. I 'Netværksdeling og sikkerhed 'sektion (andet fra toppen), vil der nu være en boks med' Del denne mappe på netværket 'ved siden af ​​den. Klik på den. Mappen er nu delt.

Tips og Advarsler

  • Deling af mapper a nd drev gør dem tilgængelige for alle at bruge og muligvis ændre sig. Pas på, hvem du giver adgang til dette privilegium.
  • Desuden vil sletning af en fil i en delt mappe fra en anden computer slette den for evigt og ikke sende den til papirkurven. Sørg for, at alle med adgang til netværket ved dette.
  • Trådløse netværk er gode måder at forbinde alle computere i dit hjem eller kontor til hinanden og internettet. Ved at forbinde trådløst fjerner du rodet af ledninger, der går overalt, og det giver dig mulighed for at bevæge dine computere rundt uden problemer. En af de fantastiske funktioner i et trådløst netværk er evnen til at oprette fildeling, så du nemt kan hente, gemme og kopiere filer fra andre computere og brugere. Konfiguration af fildeling på dit trådløse netværk er nemt både i Windows Vista og XP.