Sådan finder du dit routeradgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find reset knappen på bagsiden af ​​din router. Den lille knap kan være forsænket, så brug en pen eller blyant til at skubbe knappen ind og holde den nede i op til 30 sekunder. Dette fjerner glemt brugernavn og adgangskodeoplysninger og nulstiller routeren til fabriksindstillingerne.

2.

Find routerens fabrikat og model. Find disse oplysninger på forsiden og nogle gange bagud af routeren selv. Du skal bruge mærket, som Linksys, og modelnummeret. Modelnummeret er normalt en lille række bogstaver og tal. Skriv disse oplysninger ned.

3.

Find standard brugernavn og adgangskodeoplysninger til din router (se Ressource 1). Skriv ned disse oplysninger.

4.

Klik på knappen 'Start' i Windows og klik på Skriv 'cmd' og klik på 'OK'. Skriv kommandoen 'ipconfig' og tryk på enter. Søg efter en 'standard gateway-adresse' i listen, der vises. Skriv denne IP-adresse nede.

5.

Åbn webbrowseren på computeren og indtast 'http: //' plus den IP-adresse, du fandt i Trin 3, og tryk på 'Enter.' Dette vil bringe dig til routerens standardopsætningsside.

6.

Indtast standardbrugernavnet og adgangskoden, du fandt i trin 3 for din router, hvis du bliver bedt om det. Fortsæt til trin 7, hvis du vil ændre standard brugeroplysninger; Ellers vil din routeradgangskode forblive som standard.

7.

Gå til fanen 'Trådløs sikkerhed' på rutens opsætningsside. Placeringen af ​​dette link vil variere fra router til router. Indtast det ønskede brugernavn og adgangskode under brugernavn og adgangskode, og klik på 'Gem'. Skriv ned disse oplysninger og hold dem på et sikkert sted for fremtidig reference.

Tips og advarsler

  • Når du bliver bedt om at indtaste et brugernavn og et kodeord på din computer For at få adgang til routeren skal du vælge indstillingerne for 'Vis kodeord' og 'Husk dette netværk'. På denne måde vil adgangskoden være synlig, når du tilslutter, og computeren vil huske routerdataene for at gøre det lettere at komme frem i fremtiden.
  • Hvis du har et sikkert trådløst netværk i dit hjem eller kontor, har du sandsynligvis et brugernavn og en adgangskode. Disse oplysninger er nødvendige for at logge ind og få adgang til internettet via den trådløse router. Hvis du også vil ændre brugernavn og adgangskode eller justere routerens indstillinger, skal du bruge disse oplysninger for at få adgang til routers opsætningsside. Hvis du har glemt adgangskodeoplysningerne, skal du få adgang til standard routerinformation.