Sådan flyttes Linksys-netværket til en ny pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afinstaller EasyLink Advisor fra den primære pc, hvis den er installeret, ved at gå til 'Tilføj eller fjern programmer' i Kontrolpanel. Vælg EasyLink Advisor fra listen over programmer på din computer og klik på 'afinstallere'. Følg instruktionerne på skærmen og genstart computeren, hvis du bliver bedt om det.

2.

Indsæt cd'en, der fulgte med din Linksys-router i den nye computer, og følg on- skærminstruktioner for at installere programmet. Hvis du har mistet cd'en, skal du besøge Linksys hjemmeside for at downloade den nyeste version.

3.

Genstart computeren, hvis du bliver bedt om det, og åbn derefter EasyLink Advisor. EasyLink vil spørge, om du ønsker at oprette et nyt netværk; klik på 'Ja'. Du bliver bedt om at bruge en Ethernet-kabel til at forbinde din Linksys-router til et modem med en internetforbindelse (hvis du ikke allerede har det), og tilslut derefter din computer til routeren med en anden Ethernet-kabel. Dette er et nødvendigt trin selv hvis du ønsker at oprette et trådløst netværk, den trådløse opsætning kommer senere.

4.

Tilslut alle ledninger som anvist, og følg instruktionerne på skærmen, da EasyLink bestemmer, hvilken type af router, du har, tester din internetforbindelse og opsætter dit netværk. Når netværksopsætningen er færdig, spørger EasyLink dig om du vil tilslutte computeren til routeren trådløst. Klik på 'Ja', hvis du gør det, og fortsæt til trin 5 Du kan springe over Trin 5 ellers.

Tag stikket ud af Ethernet-kablet, der forbinder din computer med Linksys-routeren, når du bliver bedt om det. Sørg for, at den trådløse radio på din computer er aktiveret (dette kan kræve at trykke på en knap eller skifte eller kan være en handling initieret af en funktionstast). EasyLink vil derefter teste din trådløse forbindelse og fortælle dig, om forbindelsen til internettet var vellykket. Vær tålmodig; Den første trådløse forbindelse tager ofte et par minutter at opdage, forbinde og blive gemt som en standardforbindelse til din computer.

6.

Klik på fanen 'Handlinger' i EasyLink Rådgiver, når din computer er blevet tilsluttet til internettet. Klik på 'Tilføj ny computer' eller 'Tilføj ny enhed' for at begynde at tilføje nye trådløse enheder til dit netværk.

Tips og advarsler

  • Du kan tilslutte andre computere og enheder trådløst til Linksys-netværket uden at installere EasyLink Advisor på dem; simpelthen tænde deres trådløse radioer, find dit Linksys-netværk i listen over tilgængelige netværk, og klik for at oprette forbindelse (en sikkerhedsnøgle er nødvendig, hvis du vælger at kræve en til dit netværk under opsætningen).
  • Under Netværksopsætningen får du mulighed for at gøre dit Linksys-netværk mere sikkert ved at inkludere en sikkerhedsnøgle. Hvis du vælger ikke, kan nogen inden for rækkevidde (muligvis også naboer) forbinde til dit netværk og bruge din internetforbindelse. Hvis du vælger at bruge en sikkerhedsnøgle, skal du indtaste nøglen for hver enhed, som du vil oprette forbindelse til netværket. Vælg efter dine behov.
  • Linksys netværksprodukter leveres med et unikt program kaldet EasyLink Advisor, som ikke kun går igennem opsætningen og tilslutningen af ​​modemet, routeren, computeren og enhederne, men også opbevarer og viser dine netværksoplysninger i en brugervenlig og letforståelig grænseflade. For at flytte dit Linksys netværk til en ny pc, skal du blot afinstallere dette program fra den gamle pc og derefter installere den på den nye pc og sætte den op med dit netværk.