Sådan laver du en Wi-Fi-forbindelse til at betjene en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Adgang til et Wi-Fi-netværk

1.

Tænd din bærbare computer og lad det starte op. Vent til den trådløse netværksdetekteringsboble vises på dit skrivebord.

2.

Klik på 'Trådløst netværk fundet' -boble, når det vises på skrivebordet. Dette åbner en boks, der viser de seneste trådløse netværk, som du har fået adgang til.

3.

Klik på det trådløse netværk, du forsøger at få adgang til. Dette vil fremhæve det trådløse netværk. Klik på fanen 'Connect' for at få adgang til netværket.

Fejlfinding En fejlagtig forbindelse

1.

Hvis du ikke har adgang til Wi-Fi-netværket på din laptop, får du en beskedboks på skærmen. Klik på fanen 'Kør diagnostik' for at finde adgangsproblemet.

2.

Diagnosticetesten viser ofte, at du forsøger at få adgang til Wi-Fi-netværket med et Ethernet forbindelse i stedet for fra en trådløs forbindelse. Klik på den 'Trådløse' cirkel, og din bærbare computer skifter fra en Ethernet-forbindelse til den korrekte trådløse forbindelse.

3.

Klik på fanen 'Prøv igen' eller 'Kør' for at etablere forbindelsen til det ønskede trådløse netværk. Ændring fra Ethernet til trådløs forbindelse skal afhjælpe problemet.

Tips og advarsler

  • De fleste offentlige Wi-Fi-udbydere har begrænset adgang til strømforsyningen Sørg for, at dit batteri er opladet nok til at understøtte den tid, du vil være der.
  • Hvis navnet på det trådløse netværk, du forsøger at få adgang til, ikke er selvforklarende, spørg en af ​​medarbejderne eller en anden kunde med en computer til hjælp.
  • Offentlige biblioteker begrænser ofte brugen af ​​internettet til 30 minutters perioder. Hvis du ikke gemmer dit arbejde eller dine data inden din 30-minutters session slutter, kan du miste det.
  • Hvis du har adgang til et offentligt trådløst netværk, må du ikke overføre private sikkerhedsoplysninger som adgangskoder, kredit kort eller bankkontonumre. Private netværk er ikke sikkert, og dine personlige oplysninger kan blive stjålet.
  • Bærbare computere har gjort livet bærbart for dem, der driver forretning eller bare surfe på internettet for sjov. Trådløse 'hotspots' er næsten overalt, hvor folk kan få adgang til internettet og surfe gratis. Med blot et par klik kan du nyde en triple latte, en donut eller spise en hamburger, mens du surfer på dit yndlingswebsted. Følg disse trin, og du og din bærbare computer vil aldrig være ude af kontakt med arbejde eller spille på internettet, uanset om du er hjemme eller på vej.