Sådan netværk du dine eksterne harddiske

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ny sag

1.

Køb et nyt kabinet med en netværksport. Sørg for at vælge et kabinet, der er kompatibelt med din harddisk (3,5 tommer eller 2,5 tommer) og tilslutningstype (PATA eller SATA).

2.

Afbryd forbindelsen netledning på den eksterne harddisk, du bruger i øjeblikket. Åbn kabinettet ved hjælp af en lille skruetrækker. Når du er åben, skal du fjerne skruerne, der fastgør harddisken på plads.

3.

Afbryd harddisken fra strøm- og SATA- eller PATA-kablet inde i kabinettet. Åbn det nye kabinet og tilslut harddisken til strøm- og SATA- eller PATA-kablet.

4.

Fastgør harddisken med skruer og luk kabinettet. Tilslut den eksterne harddisk til strøm og netværk. Følg producentens manual for at oprette forbindelse til harddisken fra computere på netværket.

Deling af mappe

1.

Slut harddisken til computer, der forbliver længst i løbet af dagen. Hvis computeren er slukket, vil harddisken ikke være tilgængelig.

2.

Kontroller operativsystemmanualen for at dele harddisken på netværket. Hvis du ønsker det, kan du oprette legitimationsoplysninger for kun at tillade adgang til bestemte personer.

3.

På de andre computere i netværket skal du bruge værktøjet til netværksopdagelse for at finde den delte harddisk.

Tips og advarsler

  • Nogle eksterne drev har ekstra funktioner som f.eks. afspilning af videofiler direkte til et tv, opsætning af en musikserver eller download af internettet, når den ikke er i brug.
  • Billige eksterne tilfælde med netværksforbindelse er generelt langsommere end en delt harddisk.
  • Eksterne harddiske kan bruges som backup eller almindelige harddiske afhængigt af dine behov. At kunne bruge dem fra alle computere på netværket giver dig mulighed for at aktivere periodisk backup fra alle computere til en centraliseret placering. Du kan også bruge det til at få alle dine mediefiler, såsom video, musik og fotos tilgængelige for alle. Hvis kabinetets eksterne harddisk ikke har en netværksforbindelse, skal du enten købe et nyt kabinet eller dele harddisken fra dit operativsystem.