Sådan netværk to Macintosh-computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd lufthavnen på begge Macintosh-computere. Sørg for, at begge computere er tilsluttet samme internetforbindelse via lufthavnen.

2.

Åbn systemindstillinger i Apple-menuen på begge computere.

3.

Marker 'Deling'.

Kontroller hver tjeneste, du vil dele med en anden computerbruger fra Personlig fildeling til FTP-adgang.

5.

Luk systemindstillinger.

6.

Åbn 'Netværk' i menuen 'Go' Finder.

7.

Vælg den anden Macintosh fra listen over tilgængelige netværk.

8.

Klik på 'Connect.'

9.

Indtast navnet på en registreret bruger og en adgangskode eller tilslut som gæst. Klik på 'OK'. En disk vil blive monteret på skrivebordet på hver Macintosh-computer.

10.

Åbn de monterede diske. Du har sammenkoblet to Macintosh-computere sammen.

Tips og advarsler

  • Gør hvert trin med begge Macintosh-computere.
  • I Mac OS X 10.5 og nyere skal du tillade adgang for brugere af netværket på hver Macintosh-computer i afsnittet 'Deling' i Systemindstillinger.
  • Du kan kun slippe filer i den offentlige fildråbeboks for at dele med en netværksbaseret Macintosh som gæst. Du kan ikke få adgang til fjernfiler eller Apple Remote Desktop som gæst.
  • Hvis du vil bruge Apple Remote Desktop eller få adgang til filer på en anden Macintosh-computer via et netværk, skal du bruge en registreret bruger for den computer.
  • Macintosh-computere har altid været nemme at samle sammen. Før den trådløse revolution kan Macintosh-computere være netværk med en enkel Ethernet-kabel og et hub eller et krydskabel. I dag er trådløst netværk meget lettere. Du kan sammenkoble to Macintosh-computere sammen i dit hjem eller kontor for at dele filer, dele en printer eller bruge Apple Remote Desktop til at styre begge computere med kun en internetforbindelse og en Wi-Fi-router.