Sådan opsættes en Internet Sharing Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' I dette vindue skal du dobbeltklikke på ikonet 'Netværk og internetforbindelser'. Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser'. Dette åbner et vindue med en tændt netværkskort.

2.

Højreklik på ikonet for lokal netværkskort og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Avanceret'. I denne fane markeres afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Klik på knappen 'OK'.

3.

Klik på ' Ja '-knappen på bekræftelsesskærmen. Indstillingerne ændrer automatisk IP-adressen til værtsserveren til 192.168.0.1. Hvis en anden maskine eller router har denne IP-adresse, skal den ændres.

4.

Genstart en af ​​maskinerne på det lokale netværk. Åbn en webbrowser og opret forbindelse til din hjemmeside. Datorerne på netværket bruger nu Windows XP-maskinen til at få adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Internetdelingsmaskinen skal altid være tændt, for de andre computere har adgang til internettet.
  • Windows XP leveres med mulighed for at konfigurere din maskine som en internetdelingsserver. Denne proces bruges i små virksomheder eller hjem, der har et netværk konfigureret. Internet-serveren bruges af alle maskiner på netværket for at få adgang til internettet. Windows XP-maskine, der er indstillet som serveren fungerer som en router, henter internetforespørgselstrafik og uddanner den via DSL- eller kabelmodemet.