Sådan opsættes filaktier mellem Windows XP og Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deling af mapper i Vista

1.

Dobbeltklik på ikonet 'Computer' på skrivebordet. Naviger til den fil eller mappe, du vil dele. Højreklik på det og vælg 'Del'.

2.

Brug rullemenuen til at vælge den bruger, du vil tilføje til filtilladelserne. Du kan også skrive brugerens navn i feltet.

3.

Vælg tilladelsesniveauet for brugeren i rullemenuen til højre. Vælg 'Co -owner 'for at give brugeren fuld tilladelser. Vælg' Reader 'for kun at tillade læsetilladelser.

4.

Klik på' Del 'knappen for at bekræfte ændringerne. adgangskode, når du bliver bedt om det, og tryk på knappen 'OK'. Denne mappe deles nu på det lokale netværk.

Deling af mapper i XP

1.

Klik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet. Dette åbner et nyt vindue med en liste over drev. Naviger til placeringen af ​​den mappe eller fil, du vil dele.

2.

Højreklik på mappen eller filen og vælg 'Deling og sikkerhed.' Et nyt vindue vises med en liste over muligheder for deling af mappen.

3.

Kontroller boks mærket 'Del denne mappe på netværket.' En tekstboks er aktiveret under afkrydsningsfeltet. Indtast navnet på mappen. Aliasnavnet kan være anderledes end det nuværende navn o f mappen. Dette navn ses på netværket, når andre brugere gennemsøger din computer til filer.

4.

Marker feltet 'Tillad netværksbrugere at ændre mine filer.' Denne tilladelse er mere almindeligt kendt som 'skrive' tilladelse, hvilket betyder, at brugere kan redigere og slette filerne. Klik på knappen 'OK', når du er færdig.

Tips og advarsler

  • For at se delte filer på Vista eller XP skal du dobbeltklikke på 'Netværk 'ikonet og dobbeltklik derefter på maskinens navn. I maskinens liste over mapper er de delte mapper.
  • Windows XP og Vista er to operativsystemer udviklet af Microsoft, der bruges i små til store netværk. Mange hjemmebrugere har stadig disse operativsystemer installeret på deres maskiner. Når du har et hjemmenetværk, kan du dele filer mellem disse to maskiner. Deling af filerne gør dem tilgængelige på netværket, så du behøver ikke at sidde fysisk på maskinen for at kunne bruge filerne. Deling sker på begge maskiner på lignende måder, men de enkelte operativsystemer har nogle unikke trin, siden Microsoft omdøbte mange ikoner i Vista-operativsystemet.