Sådan opsættes trådløs adgang med en Macintosh-bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg 'Systemindstillinger' under Apple-ikonmenuen øverst til venstre på Finder-skærmen. Et vindue åbnes på dit skrivebord med ikoner til forskellige systemrelaterede funktioner. Under 'Internet u0026 Wireless' vælges 'Network.'

2.

Vinduet ændres nu, med 'Placering' øverst, og til venstre er der en liste af tilgængelige netværksindstillinger. Alle bærbare MacBook og PowerBook-computere er udstyret med AirPort, den trådløse hardware og software fra Macintosh.

Med Lufthavn valgt i menuen til venstre, skal du kontrollere Status for at sikre, at AirPort er tændt. Dette vises som en knap, som enten angiver 'Slå AirPort On', når funktionen er slukket eller 'Slå AirPort Off', når funktionen er tændt. For vores formål skal du sørge for statusen 'Sluk AirPort Off'.

Marker også afkrydsningsfeltet 'Bede om at deltage i nye netværk.' Dette vil bede om en meddelelse, når din AirPort er inden for rækkevidde for at modtage et trådløst signal, og det vil spørge om du vil deltage i netværket.

3.

Du kan vælge at vise status for din AirPort-forbindelse i menulinjen i Finder. Dette er nyttigt, hvis du vil se din signalstyrke. Ikonet vises øverst til højre på Finder-skærmen med stave, der angiver signalets styrke.

Hvis du klikker på knappen 'Avanceret' nederst til højre i vinduet Netværk, åbner du et andet vindue, der viser tilgængelige netværk og tilbyder afkrydsningsvalg til at huske de netværk, du har tilsluttet, samt andre funktioner. Ingen af ​​disse er forpligtet til at deltage i et trådløst netværk med din Mac.

4.

Find et trådløst netværk. Lokale biblioteker, caféer, restauranter og andre samfundssteder tilbyder trådløs adgang til internettet. Tag din Mac til en af ​​disse forretninger, og du bliver bedt om af din computer at 'slutte sig til det trådløse netværk.

Nogle af disse adgangspunkter er gratis uden krypteringsadgangskoder; og tilmelding er så simpelt som at svare 'ja', når du bliver bedt om at deltage.

Andre er næsten ikke så simple. Nogle koster penge at bruge, og de åbner et webbrowservindue, hvor du bliver bedt om at opkræve dit kreditkort for at få adgang til det lokale netværk. Disse tjenester giver dig derefter en krypteringsnøgle og et loginnavn, der bruges til at få adgang til det trådløse netværk.

Andre gratis tjenester kan have kryptering eller kræve et WEP-kodeord.
Spørg en person, der repræsenterer udløbet, hvor du søger trådløs internetadgang for adgangskoden, og skriv den i dialogboksen, der vises, når du har angivet, at du vil deltage i netværket.

5.

Hvis du opretter et hjemmenetværk, og du vil have trådløs adgang, skal du købe en trådløs router. Disse kan koste alt fra $40 til over $100 afhængigt af funktionerne. Det anbefales at bruge en trådløs N-router , da den giver den hurtigste transmission mellem din computer og routeren.

Slut routeren til dit modem ved hjælp af et Ethernet-kabel.

6.

På din Mac skal du navigere til mappen Programmer og derefter til mappen Hjælpeprogrammer. Søg efter AirPort-værktøjet, og åbn programmet ved at dobbeltklikke på ikonet.

Brugeren søger automatisk efter den tilgængelige router . Denne software giver dig mulighed for at konfigurere routeren, så du kan bestemme, om du vil tildele kryptering, tildele automatisk netværksadresser og lave andre featurer er tilgængelige.

Trinnene til opstilling af routeren via softwaren er selvforklarende og tydeligt angiver dine præferencer.

Når router er konfigureret, skal din Mac automatisk Se router til internetadgang, takket være AirPort.

Tips og advarsler

  • Kryptering er vigtig for dit hjemmenetværk. Det forhindrer en tredjepart i at blive medlem af dit netværk uden adgang. Hvis du bor i en lejlighed eller lignende nært hold, finder du netværk, der er tilgængelige uden kryptering, når du tænder din AirPort. Sørg for at tjekke med ejeren af ​​netværket for at få tilladelse til at deltage.
  • Få ting er så sjovt som friheden for et trådløst netværk og en bærbar computer. Siddende på dit yndlingssted, med din computer på dit skød og kaffe på din hånd, ændrer helt den digitale oplevelse. I stedet for at blive kædet til et skrivebord, giver et trådløst netværk og korrekt konfigureret Macintosh dig friheden til at ændre dine omgivelser og arbejde, hvor du vælger, når du vælger. Hvis du er bekymret for at oprette trådløs adgang til din Mac kræver tekniske færdigheder ud over din evne, så bekymre dig ikke mere. Processen tager kun et par minutter og kan nemt nås.