Sådan tilslutter du Windows XP med Vista i et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller arbejdsgruppen, som Vista-computeren er tilsluttet ved at højreklikke på 'Denne computer' og derefter gå til 'Egenskaber'. Rul ned, indtil du finder indgangen til 'Arbejdsgruppe', og noter navnet på det, der er angivet på et ark.

2.

Gå til XP-computeren og skift arbejdsgruppen til navnet på Vista-computerens arbejdsgruppe ved at højreklikke på 'Denne computer' og derefter vælge fanen 'Computer Name' og derefter trykke på knappen 'Change'.

3.

< p> Download installationen Layer Topology Discovery Responder (linket under ressourcer) til computeren, der kører Windows XP. Dette er nødvendigt for at de to computere kan se hinanden på tværs af netværket.

4.

>

Genstart begge computere. Du kan nu se den anden computer ved at gå til menuen 'Start' og derefter til fanen 'Netværk'.

Et LAN er et lokalnetværk - en gruppe af computere i tæt fysisk nærhed, der kan bruges til at spille spil, dele filer eller udføre andre typer fælles databehandlingsopgaver. Netværk af to computere, der har forskellige operativsystemer, kan være udfordrende, men processen vil belønne med din uundgåelige succes. Alt, hvad der kræves, er en simpel patch, taknemmelig for Microsoft for at lære din XP-computer, hvordan man 'snakker' til sin storebror, der kører Vista.