Hvad er ulemperne ved virtuelle møder?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Udvikling af forretningsforbindelser er ekstremt vigtigt i erhvervslivet. Virksomheder, der har for mange virtuelle møder, risikerer at forhindre samspillet og personlig kontakt, der muliggør udviklingen af ​​disse relationer.

Typer af ulemper

Folk har større mulighed for at have flere opgaver, når de er involveret i et virtuelt møde. For eksempel kan de blive distraheret med at besvare e-mails. Det er sværere at forblive engageret i en online diskussion. (Se Reference 1)

Andre ulemper

Deltagerne skal normalt have det nødvendige udstyr til virtuelle møder som den korrekte hardward, software og online-forbindelse. De skal også være behørigt uddannet. Manglende koordinering af nogen af ​​disse problemer vil underminere succesen af ​​et virtuelt møde, ifølge Web-meetings.org: Ulemper ved webmøder.

Effekter

Det virtuelle møde appellerer ikke til alle fra en kulturel synspunkt. Mange mennesker er ubehagelige med ny teknologi, især hvis de har været vant til personlige møder med en bestemt virksomhed. (Se referencen 3 nedenfor)

Overvejelser

Planlægning af et virtuelt møde kan være sværere, når man beskæftiger sig med en større gruppe mennesker på tværs af forskellige tidszoner. Mødetiden er måske ikke praktisk for alle. Desuden er virtuelle møder ikke særlig effektive med ekstremt store grupper. Der er mange fordele ved at have virtuelle møder som f.eks. Penge, der er gemt på rejser, bekvemmelighed, nemme at gøre indkvartering og mulighed for at folk kommer tilbage til arbejde med det samme, efter at mødet er afsluttet. Der er dog også nogle bemærkelsesværdige ulemper for et virtuelt møde.