Sådan konfigureres Linksys WiFi på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug en computer, der er hardt tilsluttet til routeren. Du kan også hårdt binde en bærbar computer til routeren. Åbn en webbrowser og indtast IP-adressen til Linksys. For standardkonfigurationer er IP-adressen 192.168.1.1.

2.

Indtast dit administratorbrugers brugernavn og adgangskode. Linksys angiver standardindstillinger for nyopkøbte enheder. Lad brugernavnet være tomt og indtast 'admin', hvis dette er en ny router.

3.

Klik på linket 'Trådløst'. På den første skærm vælges 'Manuel' for at ændre indstillingerne manuelt. Indtast et netværks-id i tekstfeltet mærket 'SSID'. Dette id vises til brugere, når de registrerer åbne trådløse forbindelser. Vælg 'Deaktiver', hvis du ikke vil have, at brugere automatisk skal registrere dit trådløse netværk, når de søger.

4.

Klik på linket 'Trådløs sikkerhed'. Vælg 'WPA-Personal 'for at tilføje kryptering til dit trådløse netværk. Indtast et kodeord i afsnittet' WPA Shared Key '. Dette kræves fra brugere, før de kan få adgang til dit netværk. De bliver bedt om denne adgangskode, når de tilsluttes.

5.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' i routerkonsollen. Din router er nu konfigureret til trådløse forbindelser.

Linksys er en fælles trådløs router enhed til hjemme- eller kontornetværk. Routeren leveres pakket med en konfigurationskonsol. Inden for denne konsol kan du indstille de trådløse konfigurationer, herunder kryptering, udsendelse og netværks-id'et. Disse indstillinger gør det muligt for enhver computer inden for rækkevidde at få adgang til dit netværk ved hjælp af trådløs service. Dette er en fordel for brugere, der har laptops eller maskiner i fjerntliggende lokationer i et kontor uden harddirektion.