Hjemmelavet Wi-Fi antenne retningsbestemt modtager

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Materialer og forberedelser

Det første du skal bygge en retningsmodtager er en rund metallisk skål. Gør dit bedste for at få en aluminiumskål, da aluminium er en yderst effektiv reflektor af de elektromagnetiske signaler, som du agter at modtage fra en Wi-Fi-sender. Lav et hul i midten af ​​metalskålen bred nok til at holde din USB-enhed indenfor. Det er ikke et nødvendigt krav, men hvis du kan, køb eller gør det muligt for din modtager at øge præcisionen i modtagelsesprocessen.

Arbejde

Skålen vil blive brugt som en parabolisk reflektor i denne proces. En parabolisk reflektor markerer alle de slående bølger eller signaler på et enkelt sted i rummet, der ligger i fokus. Du behøver ikke rigtig at kigge efter reflektorens fokuspunkt, bare sæt din USB-modtager i det hul, du lavede i midten af ​​din parabolske reflektor (metalskål). Tilslut nu modtageren med en USB-forlængerledning, hvilket skaber en forlænget forbindelse via USB-porten på din pc. Sørg for at modtageren er justeret parallelt med din reflektors cirkulære væg, fordi denne justering bidrager meget til at maksimere modtagelsen.

Et typisk Wi-Fi-netværk opererer i et standardiseret frekvensområde på 2,4-2,6 GHz, hvilket gør det til et højfrekvent radionetværk. Da frekvensen stiger, falder signalets bølgelængde, så der kræves høj præcision for at indsamle signalerne ved hjælp af retningsantenner. Til dette formål skal du reparere din hjemmelavede Wi-Fi-reflektor på det stativ, du købte eller lavede. Sørg for, at reflektoren er korrekt afgjort på stativet med skruer eller noget, du plejede at slutte sig til.

Resultater < / h2> Nu er tiden f r kontrolresultater. Tilslut den udvidede USB-kabel til din pc og søg maksimal signal energi ved at holde din antenne og flytte den i forskellige retninger. Processen med maksimal modtagelse afhænger helt af det omgivende miljø og de fysiske interferenser der findes i den. Modtagelse af maksimal RF-effekt på Wi-Fi-netværk er et stort problem for fjernbrugere. På grund af begrænsninger og naturlige forstyrrelser inden for trådløse LAN-netværk får en fjernbruger endvidere ikke mere end en fjerdedel af den overførte effekt via en USB-modtageradapter. Ved at bruge nogle almindelige skrotmaterialer kan den samme USB-modtageadapter imidlertid omdannes til feederen til en høreværende retningsant antenne, hvilket resulterer i maksimal strømmodtagelse gennem den.