Sådan fejlfindes en DSL-linje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at den ene ende af Ethernet-kablet er korrekt tilsluttet til Ethernet-porten på din computer og den anden ende i modemets 'Internet' -port.

< p> 2.

Træk modemet ud af strømkilden i mindst 30 sekunder. Sæt det igen, og kontroller, om 'Data' -lampen lyser. Dette vil forsikre dig om, at problemet ikke skyldes en nedetid på internettet.

3.

Hvis 'Data' -lampen er slukket, skal du ringe til din internetudbyder og spørg om der er en servicefejl i dit område.

4.

Kontroller, om problemet skyldes indstillingerne på din computer. Klik på 'Start', og vælg derefter 'Denne computer'. På venstre side af skærmen skal du søge efter 'Mine netværkssteder' og klikke på den. Vælg 'Se netværksforbindelser' og se statusen for din 'Lokal forbindelsestilslutning.' Hvis det står 'Disabled', skal du højreklikke på det og klikke på 'Aktiver'.

5.

Hvis din computer er på et netværk, og du har problemer med din internetforbindelse , kan det skyldes modstridende IP-adresser. Gå tilbage til 'Local Area Connection' (se trin 4), højreklik på den og vælg 'Egenskaber'. Under fanen 'Generelt' skal du vælge 'Internet Protocol TCP / IP' og klikke på 'Egenskaber'. Vælg 'Hent en IP-adresse automatisk' under fanen 'Generelt' igen, og klik på 'OK'.

6.

Sørg for, at problemet ikke er med netværksadapteren. Kontroller status for din netværksadapter ved at klikke på 'Start' -menuen fra skrivebordet, og klik derefter på 'Denne computer'. I venstre rude skal du klikke på 'Kontrolpanel' og indlæse 'System'. Hvis du er i kategorivisningen, skal du klikke på 'Ydelse og vedligeholdelse' først og derefter indlæse 'System'. Vælg 'Enhedshåndtering under fanen' Hardware og kontroller, om der er et gul udråbstegn ved siden af ​​navnet på din netværksenhed under 'Netværksadaptere.' Hvis det er tilfældet, skal driveren til din netværksenhed installeres.

7.

Hvis du er tilsluttet trådløst via en trådløs router, skal du tage den trådløse router ud af strømkilden i mindst 30 sekunder. Tilslut routeren igen og genstart din computer. netværk igen og se om det giver positive resultater.

At holde en hurtig og stabil DSL-linje er vigtig for de fleste internetbrugere. DSL-forbindelsesproblemer er dog uundgåelige. De mest almindelige DSL-forbindelsesproblemer er langsom download og uploadhastigheder eller ingen tilslutningsmuligheder. Da DSL-forbindelsesproblemer forekommer fra tid til anden, bør du kende og forstå enkle fejlfindingsteknikker.