Webserver Backup Strategies

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Få dit hostingfirma til at foretage sikkerhedskopierne

Mange webserverfirmaer tilbyder mulighed for at sikkerhedskopiere dataene fra din computer lokalt til virksomhedens datacenter. På den måde, hvis din webserver nogensinde går ned, eller dataene slettes, vil en ny sikkerhedskopi af dine oplysninger være tilgængelig. Denne strategi er perfekt, hvis du ikke vil have problemer med at manuelt sikkerhedskopiere dine filer, men det vil sandsynligvis kræve yderligere månedlige omkostninger til implementering. Uanset om du vil bruge denne indstilling, afhænger det af om prisen at lave sikkerhedskopierne er det besvær, du vil spare ved ikke at skulle lave sikkerhedskopierne selv.

Du bør også prøve at finde ud af omdømmet hos webserverfirmaet og hvad dets rekord er med at lave og genoprette sikkerhedskopier af webservere En god måde at gøre dette på er at undersøge virksomhedens online anmeldelser. Hvis folk har haft dårlige erfaringer med, at virksomheden ikke laver sikkerhedskopier korrekt, kan du måske bruge en anden organisation.

Gør sikkerhedskopierne selv med FTP

Hvis du selv ønsker at lave sikkerhedskopier af din webserver, kan du gøre det ved at downloade filerne på din server til din lokale computer via en FTP-forbindelse (File Transfer Protocol). FTP er hvad Du bruger til at downloade og uploade filer til og fra din webserver. Du kan bruge et FTP-program til at downloade alle filerne fra din webserver og gemme dem til ethvert sted på din hjemmecomputer. Derfra kan du gøre hvad du vil med sikkerhedskopierne. Prøv at bruge et gratis, open source FTP program som FileZilla (se Resources section). Uanset om du har en dedikeret webserver eller bare udlejer en delt webhostingsserver, har du måske spekuleret på, hvordan du skal gå om at lave sikkerhedskopier af dataene på din webserver. Mens processen med at lave en sikkerhedskopi af din webserver er noget anderledes end processen med at foretage lokale sikkerhedskopier, forbliver den generelle tilgang den samme, og de samme principper gælder. Mens du ikke har brug for en masse ekspertise til at lave webserverbackups, hjælper det, hvis du kender nogle grundlæggende oplysninger om computere og internettet.