Hvordan opretter jeg en servercomputer for at hoste en hjemmeside?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Web-serverarkitektur

En webserver er et program, der kører på en computer med en 24/7 internetforbindelse. Da webserveren normalt er beregnet til at blive kørt hele tiden, er den almindeligvis indstillet til at blive lanceret, når computeren startes, så webserveren er levende, når computeren kører.

Både Macintosh og Windows operativsystemer er tilgængelige i to versioner: 'client' software, der er designet til at blive brugt af en enkelt bruger; og 'server' software, der er beregnet til centrale kommunikationsfunktioner til andre computere. Du behøver dog ikke et server-operativsystem til at køre en webserver, da klientversioner af både Macintosh og Windows kan køre webservere, som du kan bruge til websteder med lav trafik. Hvis du kører et websted, som du forventer store mængder trafik på, eller hvis du bruger meget computerbehandlingstid til at generere dine websider, bør du overveje at køre styresystemer, der er bedre egnet til disse formål.

Opsætning af webservere på klientens operativsystemer

Hvis du bruger Windows 7, skal du installere Internet Information Services (IIS), som indeholder en webserver. Gå til Start u0026 gt; Kontrolpaneler u0026 gt; Programmer, og klik på 'Slå Windows-funktioner til og fra.' En dialogboks vises med en liste over mulige tjenester, der skal installeres; Klik på feltet for 'Internet Information Services (IIS).' Efter installationen kan du teste om din server arbejder ved at åbne en webbrowser på den computer og gå til adressen 'http: // localhost.' Dette er en særlig webadresse, der altid leder tilbage til den samme maskine, den er indtastet på.

Macintosh leveres med Apache Web-serveren forudinstalleret. Gå til dine Systemindstillinger, og klik på Deling-præferencesruden. Vælg 'Web deling' fra listen i venstre side af vinduet. Informationsboksen til højre skal ændres fra rød til grøn, og der foreslås netværksadresser, som du kan bruge til at få adgang til din interne server. Kopier og indsæt dem i en webbrowser, eller gå til 'http: // localhost.'

Hvis du vil bruge din webserver med en internetopkaldt adresse, f.eks. 'Www.yourcompany.com , 'du skal ændre din domænenavnserver for at gøre dette; dette sker ikke på selve webserveren. Hvis du ikke allerede har domænenavnetjenester oprettet, kan du kontakte din domæneregistre for at se, hvilke tjenester de tilbyder. Alle hjemmesider køres på computere, der kaldes webservere, som simpelthen er computere, der er konfigureret til at svare på indgående webbrowserforespørgsler. Webservere er typisk computere med mere kraftfulde CPU'er, hurtigere harddiske og højhastighedsnetværksforbindelser, men en webserver kan implementeres på enhver computer.