Sådan Setup Wifi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start med at køre et netværkskabel fra bagsiden af ​​dit højhastighedsmodem på bagsiden af ​​den trådløse router. Bagsiden af ​​routeren har normalt jacks mærket 1-4, så har en separat jack mærket noget andet. Indsæt ledningen i den anden jack.

2.

Hvis du kører computer (er), som du planlægger at bruge standard LAN uden trådløst netværk med, skal du køre et netværkskabel til hver computer og derefter til jacks 1-4.

3.

Slut den trådløse netværksrouter til væggen, og vent på, at den tændes. Det er normalt bedst at vente, indtil alle kabler er blevet tilsluttet, før du starter routeren, så den kan initialiseres korrekt.

4.

Tænd for den eller de computere, du skal bruge være trådløs, og installer deres trådløse netværkskort, hvis det er relevant. Bestem, hvilken type kryptering din trådløse router bruger, og adgangskoden til krypteringen (se brugsanvisningen). På nyere versioner af Windows, som Vista og Windows 7, skal du kun indtaste adgangskoden. På ældre versioner af Windows skal du muligvis finde ud af, hvilken type kryptering routeren bruger.

5.

Du skal kunne oprette forbindelse til dit trådløse netværk på dette tidspunkt . Hvis ikke, prøv følgende:A: Træk alt netværksudstyr ud, tæller til 10, og sæt dem tilbage i væggen.
B: Sørg for trådløs kryptering er korrekt konfigureret. Hvis du tror det er, skal du deaktivere al trådløs kryptering og prøve at forbinde den måde (anbefales ikke til langvarig brug).
C: Trådløse netværk har begrænset (men normalt tilstrækkelig) rækkevidde, normalt omkring 300 fod eller deromkring. Sørg for at du er inden for rækkevidde af dit netværk.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at router til trådløst netværk og trådløst netværkskort er kompatible. 802.11g udstyr kan arbejde med 802.11b (kompatibel bagud), men det kan ikke fungere på den anden side.
  • På meget gamle systemer (Windows 9x, klassisk Linux osv.) skal du sørge for, at de trådløse kanaler matcher.
  • Wifi-aktiverede bærbare computere bruger mere strøm, når de er online. Deaktiver det trådløse netværkskort, når det er muligt, hvis batterilevetiden er et problem.
  • At have et usikret netværk, især når det er i et stærkt befolket område (kvarter, lejlighedskompleks osv.), Anbefales ikke. Enhver inden for rækkevidde kan oprette forbindelse til dit netværk, begynde at downloade en masse film og musik og sænke forbindelsen, som du 'RE BETALER FOR!
  • De fleste af dagens hjemmenetværk er trådløse, fordi de maksimerer overholdelse og overførbarhed, men de kan være en udfordring at oprette. Lær hvordan du korrekt introducerer et trådløst netværk til dit hjem.