Sådan får du oplysninger fra en hjemmecomputer til en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Overførsel af data mellem to computere

1.

Overfør oplysningerne via en USB-enhed (Universal Serial Bus). Den nemmeste måde at overføre data fra en computer til en anden er at bruge en bærbar harddisk. Du kan købe et 8 GB USB-flashdrev (også kaldet 'thumb drive' eller 'memory stick') for mindre end $20 på kontorforsyning eller stormagasiner. Du skal blot sætte det bærbare drev i USB-porten på din hjemmecomputer, kopiere filer til det, og sæt drevet i USB-porten på din bærbare computer og indsæt dataene i den angivne mappe. De fleste USB-drev kan vedhæfte din nøglering eller bæltsløjfe eller hænge om halsen på en lanyard.

2.

Brænd en dvd eller cd. Næsten lige så bærbar som et USB-drev, kan en dvd eller cd bruges til at overføre data fra en computer til en anden. Imidlertid indeholder disse diske meget mindre information end et USB-drev, hvilket gør processen muligvis meget langsommere og mere besværlig. DVD'er indeholder ca. 4,7 GB data, mens cd'er kun indeholder 600 MB. Du skal også lære at bruge softwaren, der opretter dvd'en eller cd'en, mens USB-drevet er en simpel kopi og indsæt.

3.

Slut de to computere via Ethernet. Du kan forbinde to computere sammen med et Ethernet-crossover-kabel. Et crossover-kabel er en speciel type Ethernet-ledning, der gør det muligt for to pc'er at tale med hinanden og ikke den type ledning, du bruger til at oprette forbindelse til en router eller et internetmodem. Når du har tilsluttet computere, skal du køre netværksopsætningsguiden og dele filer mellem de to computere.

4.

Slut de to computere via en router. Du kan oprette et hjemmenetværk ved at forbinde dit skrivebord og din bærbare computer via en router eller et adgangspunkt. De fleste routere har både ledede og trådløse tilslutningsmuligheder, så du kan enten tilslutte begge computere til en router som Linksys Wireless-G Broadband eller bruge en trådløs forbindelse til overførsel af data. Du kan købe en router eller et adgangspunkt for mindre end $50. Når den er konfigureret, vil denne forbindelse lade hver af dine computere få adgang til den anden og flytte filer frem og tilbage.

5.

Overfør oplysningerne via online fillagring. Du kan uploade oplysninger til et online data lagringssted med din hjemmecomputer og derefter downloade den til din bærbare computer. Sites som SugarSync, Box.net og Mozy opkræver et minimalt månedligt gebyr for 5 GB lagerplads (se Resources section). Den tid, denne operation vil tage, afhænger i høj grad af din internetforbindelse hastighed og båndbredde tildeling.

Tips og advarsler

  • For det mindste arbejde og udgift er den bærbare USB-drev er den bedste mulighed.
  • Hvis du allerede har et hjemmenetværk for at få adgang til internettet, vil overførsel af filer mellem computere på netværket være enkelt.
  • Disse retningslinjer er primært til Windows operativsystemer.
  • Overførsel af information fra en hjemmecomputer til en bærbar computer kan udføres på flere måder: --- direkte overførsel, f.eks. Via en Ethernet- eller trådløs forbindelse, eller en indirekte overførsel, f.eks. Via medielagringsenheder (f.eks. Dvd'er, tommelfingerdrev eller online datalagringssteder). Uanset hvilken overførselsmetode du vælger at ansætte, er det en god idé at bruge din løsning regelmæssigt til at dele filer, opdatere data og sikkerhedskopiere dit digitale materiale i tilfælde af et uopretteligt tab af data.