Hvilket udstyr skal jeg oprette et netværk til en virksomhed?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Der findes forskellige typer af forretningsnetværk. Mange omfatter server- og klientcomputere, der er lokalt etableret via afbrydere og eventuelt hubs. I større organisationer kan der være en netbro for at forbinde afdelinger. Virksomheder kan også bruge routere internt og / eller til at oprette forbindelse til internettet.

Switches

En netværksomskifter er et netværksapparat, der bruges til at dirigere oplysninger fra en computer til en anden. I modsætning til et hub skaber en switch et virtuelt kredsløb direkte fra en port til en anden.

Routere

Routere fungerer som en netværksgateway og bruges ofte mellem en organisations lokale netværk og internettet. kan også bruge routere til deres firewall-kapacitet.

Broer

Broer er netværksapparater, der ruter oplysninger mellem to forskellige netværk i en organisation. Hvis en afdeling er på ét subnet IP-adressefelt, og en anden afdeling er på et andet undernet, en bro kan forbinde dem og give en passende kommunikation mellem afdelingerne.

Servere

Servere leverer tjenester til netværket, såsom netværksopbevaring og fjernprogrammer. Dette muliggør en mere centraliseret måde at styre filer og applikationer på i en organisation . Det udstyr, der er involveret i oprettelsen af ​​et netværk for en virksomhed, afhænger af netværket. Der er forskellige enheder, der er fælles for mange virksomhedsnetværk, og de primære er computere, switche, routere og broer.