Sådan får du adgang til gratis nyhedsgrupper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Få en nyhedsklient og server

1.

Find en nyhedsklient (software) og installer den på din computer. Internet Explorer og andre webbrowsere har indbyggede nyhedsklienter. Eller, hvis du foretrækker, download gratis klient software fra Tera News (http://www.teranews.com/clients.html) eller en anden NTTP Client hjemmeside.

2.

Vælg en gratis nyhedsserver. De fleste servere opkræver et månedligt eller årligt gebyr for forbindelser til verden af ​​nyhedsgrupper, men nogle nyhedsservere giver gratis offentlig adgang. Google og Yahoo! begge har biblioteker af links til gratis offentlig nyhedsserver (http://directory.google.com/Top/Computers/Usenet/Public\_News\_Servers/; http://dir.yahoo.com/Computers\_and\_Internet/Internet/Chats\_and\_Forums/Usenet/Public\_Access\_Usenet\_Sites/ ) ligesom Balocs offentlige nyhedsservicer, Freenews.maxbaud.net, Jammed.com og andre. Tera News tilbyder blandt andet servere gratis ukensoreret, ikke-logget NNTP-nyhedsserveradgang til alle nyhedsgrupper med nogle downloadgrænser eller ubegrænsede konti for $12 pr. måned.

3.

Vælg nyhedsgrupper. Når du har tilmeldt dig en gratis nyhedsserver, skal du gå til listen over tusindvis af tilgængelige nyhedsgrupper og tilmelde dig dem der lyder interessant for dig. Du kan også bruge Google Newsgroups til at få nyhedsgrupper via internettet. Googles database går tilbage til begyndelsen af ​​1990'erne og er en fortsættelse af den gamle DejaNews-tjeneste.

Tips og advarsler

  • Der er mindst 100.000 nyhedsgrupper , ikke alle er tilgængelige fra en hvilken som helst server.De er opdelt i syv hovedkategorier, kaldet hierarkier: 'comp.' om computere; 'nyheder.' om Usenet selv 'rec.' til rekreation og hobbyer, og den evige populær 'alt.' 'for alternativ, plus nogle andre. Efter punktet kommer et andet begreb, der indsnævrer emnet til noget som rec.humor eller alt.celebrities.
  • Nyhedsgrupper er åbne diskussionsfora på internettet, opdelt i kategorier og emneområder, udført på et netværk af servere kaldet USENET. Du kan læse og sende artikler eller beskeder til nyhedsgrupper, når du har downloadet den nødvendige software --- kaldet en 'nyhedsklient'. Artiklerne handles mellem de sammenkoblede computersystemer via en række netværk. USENET voksede op i de tidlige dage af internettet, år før World Wide Web, og i dag opretholdes mange USENET-websteder af universiteter, forskningslaboratorier eller andre akademiske institutioner.